OFERTELE Hotelurilor si PARERILE din Social Media. Turistii sunt bine informati si refuza ofertele nerealiste.

In prezent majoritatea hotelierii au impresia ca ofertele lor sunt bune, însa turistii îi contrazic si isi fac o parere despre oferte informandu-se de pe social media, potrivit unui studiu dat de curand publicitatii de catre Oracle.

Cercetarea s-a desfășurat în luna februarie 2018 în rândul a 13.000 consumatori și 500 servicii din domeniul retail, hoteluri și restaurante din 9 țări din America de Nord, Europa, America Latină, Asia și Australia.

Asadar, revenind la rezultate, reprezentantii hotelurilor au (inca) convingerea că oaspeții lor vor accepta fără rezerve toate programele de loialitate (61 %), realitatea fiind că aceștia sunt mult mai selectivi, dorindu-și programe care sa detina o relevanță reală:
 • 30 de % dintre consumatori participă foarte rar la programe de loialitate, 
 • 46 % se implică în selectarea exclusivă a programelor relevante,
 • 24 % se înscriu în toate programele de loialitate
oferte cazare bune pareri turisti youtube bloguri de turism

Social media și site-urile de analiză online (inclusiv blogurile) continuă să aibă o influență din ce în ce mai mare asupra opțiunii oaspeților, având în vedere că prietenii lor din mediul digital evidențiază acele experiențe unice și memorabile care artag si fidelizeaza un turist.

Turistii au încredere în recomandările si parerile celor care postează pe YouTube (43%) și ale blogărilor specializati pe turism (37 %).

Diviziunea dintre oferte și percepția consumatorului este mult mai evidenta atunci când se evaluează relevanța în cadrul celor 54 % dintre hoteluri care au convingerea că ofertele proprii sunt cele mai relevante.

Însă numai 22 % dintre oaspeți consideră că aceste oferte sunt la fel, iar 39 % consideră că acestea sunt foarte puțin relevante.

Iata cum stau lucrurile referitoare la influneta social media si a blogurilor de turism in mod de laegere a ofertelor:
 • 57 % dintre turisti sunt mai predispuși să caute mărcile în social media înainte de a rezerva serviciile
 • 56 % sunt mai predispuși să distribuie fotografii cu hotelurile în care stau în social media
 • 48 % sunt mai predispuși să interacționeze cu hotelurile în social media pentru a obține beneficii
 • 46 % sunt mai predispuși să participe la activități din social media care implică programe de beneficii automate pentru postările publicate
 • 43 % dintre turisti sunt de acord că opiniile publicate pe YouTube sunt mult mai de încredere în comparație cu publicitatea sau mesajele de marcă

Majoritatea turistilor doreste Beneficii imediate si NU puncte de fidelitate!

Conform cercetarii Oracle:
 • 78 % dintre turisti au considerat mai atractive beneficiile imediate, comparativ cu punctele de fidelitate
 • 75 % dintre turisti au considerat mai atractiv un singur program de loialitate care se poate aplica în cazul mai multor lanțuri de hoteluri
 • 73 % dintre oaspeți au considerat atractiv un program de loialitate cu beneficii frecvente, care nu este calculat în baza punctelor de fidelitate
In concluzie, se observa ca lucrurile in turism s-au schimbat sub presiunea noutatilor tehnologice care ne-au invadat viata.

Se vede ca majoritatea turistilor aleg sa se informeze bine inainte de face o alegere, iar multi hotelieri au ramas inchistati intr-o viziune invechita de marketing, ignorand faptul ca potentialii lor clienti nu mai pot fi "pacaliti" cu oferte artificiale, prafuite, neadaptate vremurilor moderne.