AMBASADA din IERUSALIM: pareri, opinii impartite. UE spune ca nu isi muta ambasadele.

Uniunea Europeana este de parere ca mutarea ambasadelor la Ierusalim este inoportuna.

Federica Mogherini, sefa diplomatiei UE, l-a asigurat pe ambasadorul palestinian pe lânga UE, Abdul Rahim Farra, conform unei declaratii data sâmbata de acesta din urma postului Vocea Palestinei si preluata de agentia palestiniana de presa WAFA.

Mogherini a spus ca niciun stat membru al UE nu va actiona împotriva consensului european pe acest subiect, iar discutiile despre posibila mutare de catre unele tari din UE a ambasadelor la Ierusalim sunt nimic mai mult decât vorbe, mentioneaza agentia palestiniana de presa, amintind ca România si Republica Ceha au sugerat recent ca vor urma exemplul SUA si îsi vor transfera ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim.
opinii si ce cred oamenii mutarea ambasadelor la ierusalim

Presedintele Cehiei, Milos Zeman, a anuntat miercuri seara ca sediul ambasadei din Israel va fi mutat de la Tel Aviv la Ierusalim, dar Guvernul de la Praga nu a confirmat un plan concret în acest sens, informeaza agentia Associated Press si site-ul israelian Ynetnews.com.

Presedintele SUA, Donald Trump, a anuntat în decembrie 2017 decizia controversata de a considera orasul Ierusalim drept capitala Israelului si, implicit, de a muta acolo ambasada SUA.

Decizia Presedintelui Donald Trump a fost criticata dur de Autoritatea Palestiniana, de Liga Araba, de numeroase tari musulmane, de Adunarea Generala ONU, Uniunea Europeana si Rusia.

După ce Donald Trump a anunțat, in 2017, că Statele Unite recunosc Ierusalimul drept capitala statului Israel, 22 de țări din UE, printre care Germania, Franța și Marea Britanie, au votat rezoluția ONU care condamna decizia președintelui SUA. România s-a abținut, alături de alte cinci membre UE: Ungaria, Cehia, Polonia, Croația și Letonia.

Santaj sau nu... Dacă Liviu Dragnea ar reuși să-și impună voința și să mute ambasada României în Israel la Ierusalim, unul dintre efectele negative majore ar putea fi pierderea a câteva miliarde de euro. 

pareri mutarea ambasadelor la ierusalim

Cum? Prin reducerea substanțială a fondurilor structurale ce ne vor fi alocate de Uniunea Europeană în perioada 2021 – 2027, dar și prin accesarea mai dificilă a banilor pe care îi vom primi.

Uniunea Europeană consideră că oraşul Ierusalim trebuie să rămână capitala comună a Israelului şi a viitorului stat palestinian. 

Uniunea Europeană a exprimat "preocupări grave" în legătură cu decizia lui Donald Trump, avertizând că măsura, o încălcare a unei rezoluţii ONU, riscă să afecteze perspectivele de pace între israelieni şi palestinieni.

Insa... reactia pe social media pare un pic diferita! Oamenii nu par nici tematori, nici bucurosi de posibila mutare a ambasadelor de la Tel Aviv la Ierusalim.

Dupa cum se observa din analiza de sentiment, emotia cea mai puternica este cea de SURPRIZA!

Asadar, asistam la un 'razboi' nedeclarat intre UE si USA!

Un conflict diplomatic, care pare a nu afecta decat orgoliile si agenda unor capi ai puterii politice si nu a celor care conteaza, adica a oamenilor!

Emotie: Surpriza
Continut: US Embassy in Jerusalem to open in May — in time for Israel’s 70th anniversary https://t.co/ucw76lSB2U via @timesofisrael