Rezultatul Alegerilor 2018 din Rusia lui Putin de la Supriza la Frica.

Lumea intreaga asteapta rezultatul alegerilor din Rusia anului 2018. Majoritatea este de parere ca Presedintele Putin va fi ales intr-o proportie covarsitoare.

In asteptarea confirmarii oficiale, sau nu :), sa vedem cateva din "secretele" acestor alegeri prezidentiale din Rusia si care este parerea multimii reflectata in mesajele de pe retelele sociale.

În alegerile prezidențiale din Rusia, care au loc pe 18 marie, Vladimir Putin are șapte contracandidați, printre care o singură femeie.

Conform Constituţiei Federatiei ruse, o persoană nu poate să fie preşedinte al ţării mai mult de două mandate consecutive. 

Vladimir Putin a fost ales în fruntea ţării în 2012, iar înainte de acest mandat a fost preşedintele Rusiei între 2000 şi 2008. În 2008, mandatul unui preşedinte al Rusiei a fost crescut de la patru la şase ani.


rezultatul alegerilor din rusia 2018 pariuri riscante
Exit Poll Alegeri Rusia 2018. Surpriza asteptata!
Data de 18 martie are o însemnătate simbolică pentru Rusia, fiind cea în care Moscova celebrează reunificarea cu regiunea Crimeea.

Vladimir Putin, varsta 65 de ani, este de 18 ani la putere. Liderul rus urmeaza ar urma conform sondajelor ales la 18 martie de 70 la suta dintre compatriotii sai, arata Centrul Levada.

Cateva exemple de mesaje de pe Twitter care exprima emotiile principale ale parerilor: Surpriza si Frica

1)Emotie: Teama
Autor: @704heather
Continut: This is a good thread. The threat from Russia is bigger than election interference. Putin hates who we are as a pe…
2)Emotie: Teama
Autor: @hamassenger
Continut: Putin Will Undoubtedly Win Re-Election. But He Has Plenty To Be Nervous About.
3)Emotie: Surpriza
Autor: @GregoryTaylor86
Continut: Just been looking at option polls for Russia election , putin only got 60 odd poll lead , he on 69 with his nearest…

Primul dintre contracandidații lui Vladimir Putin este Serghei Baburin, în vârstă de 59 de ani. El face parte din Uniunea Tututror Oamenilor din Rusia și se descrie dept un politician naționalist. 

Serghei Baburin a fost membru al Dumei de Stat al primei, celei de-a doua și de-a patra convocări, unde a făcut perte din comietetul pentru Legile Cibile, Penale, Arbitrale și Procedurale. 

A mai fost în trecut liderul partidului Rodina și a deținut funcția de rector al RGTEU, Universitatea de Afaceri și Economie, din 2002 până în 2012.

alegerile din rusia 2018 putin de la frica la surpriza
Pavel Grudinin este ce-l de-al doilea oponent de-ai lui Vladimir Putin. El s-a născut pe 20 octombrie 1960. 

În vârstă de 57 de ani, Pavel Grudinin este cunoscut drept un politician și oligarh. Deține funcția de președinte al Consiliului Deputaților pentru orașul Vidnoe începând cu 9 octombrie 2017. 

Pavel Grudinin este candidat din partea Partidului Comunist al Federației Ruse pentru alegerile prezidențiale din Rusia, care se vor desfășura pe 18 martie.

Următorul pe buletinul de vot este Vladimir Jirinovski. El este unul dintre cei mai bătrâni participanți la alegeri, având 71 de ani. Este cunoscut în principal pentru opiniile sale politice, fiind un ultranaționalist. El conduce Partidul Liberal și Democratic al Rusiei, spunând despre el că este ”un showman al politicii din Rusia”.

Singura femeie de pe lista de contracandidați ai lui Vladimir Putin este Ksenia Sobciak, fiind cunoscută mai mult din lumea pestrita a showbiz-ului decât din viața politică.

Născută pe 5 noiembrie 1981, Ksenia a făcut mai multe facultăți la Universitatea de Stat de Relații Internaționale de la Moscova, dar și din orasul Sankt Petersburg. 

Ksenia Sobciak a participat la cunoscuta emisiune de divertisment din Rusia Dom-2 (”A doua casă”) din 2002 până în 2004, devenind ulterior prezentatoare de știri. Este fiica primului primar ales al orașului Sankt Petersburg și a senatorului Lyudmila Narusova.

Ksenia Sobciak va candida la alegerile prezidențiale din Rusia, de pe 18 martie, din partea Partidului Inițiativei Civice.

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de centrul 'Levada' şi dat publicităţii miercuri, Putin s-ar clasa pe primul loc în intenţiile de vot, cu 75%, mult înaintea contracandidaţilor săi, comunistul Ghennadi Ziuganov şi naţionalistul Vladimir Jirinovski, care evită să-l critice deschis pe liderul de la Kremlin.

Candidatul Partidului Comunist, Pavel Grudinin, este creditat in sondaje cu 7-8% din intentiile de vot, iar al treilea clasat, ultranationalistul Vladimir Jirinovski, cu 5-6%, acesta fiind urmat de jurnalista Ksenia Sobciak, creditata cu 1-2% din intentiile de vot.
MAI POTI CITI