Pareri INTELIGENTA PARENTALA de Daniel J. Siege perspective profunde despre cresterea copiilor.

Sa ne facem o parere despre cartea, "Inteligenta parentala" aparut la editura Povesti de Papadie si care este semnata de autorii: Daniel J. Siegel, Tina Payne Bryson.

Plină de povești sincere și ilustrații jucăușe care dezvăluie sugestiile autorilor asupra vieții, volumul "Inteligența Parentală" prezintă mesaje clare într-un format practic și îmbietor (VEZI PRETUL!).

Folosind aceste tehnici, vă puteți crește copiii într-un mod puternic concentrat pe construirea relațiilor, respect și mai puțină dramă și conflicte.

Ca urmare, viața ta de părinte va fi mai ușoară și parentajul tău mai eficient. Si, cel mai important, vei crea conexiuni in creierul copilului tau care sa-i dezvolte aptitudinile emotionale si sociale care ii vor fi de folos incepand de acum si pana la sfarsitul vietii – toate acestea in timp ce iti vei consolida relatia cu copilul tau.
pareri recenzii inteligenta parentala carte psihologie creterea copiilor

Daniel J. Siegel, neuropsiholog si autor al cartii de succes Mindsight (Observarea mintii) si specialistul in consiliere parentala, Tina Payne Bryson, ne ofera o abordare revolutionara pentru cresterea copiilor, cu ajutorul a douasprezece strategii cheie, care incurajeaza o dezvoltare cerebrala sanatoasa, ceea ce ii face pe copii mai calmi si mai fericiti.

Dr. Tina Payne Bryson este co-autor (cu Dan Siegel) al bestseller-ului THE WHOLE-BRAIN CHILD (Random House Delacorte, 2011), care a fost publicată în peste douăzeci de limbi, și al bestseller-ului NO-DRAMA DISCIPLINE (Random House Bantam, 2014).

Cei doi autori explica - si fac accesibila - noua stiinta in modul in care creierul copilului creeaza cai neuronale si se maturizeaza. 

Creierul superior - care ia decizii si echilibreaza emotii - se formeaza pana la aproximativ douazeci si cinci de ani.

Si in special la copiii mici, emisfera dreapta si emotiile ei au tendinta de a domina logica emisferei stangi. 

Nu e de mirare ca cei mici au accese de furie, se bat, sau stau imbufnati. Aplicand aceste descoperiri, in fiecare zi, parintii pot transforma orice iesire, conflict, sau teama, intr-o ocazie de a integra creierul copilului si de a incuraja o crestere vitala.

Cartea INTELIGENTA PARENTALA este bogată în exemple culese din realitatea vieții de zi cu zi și reprezintă o resursă indiscutabilă pentru orice părinte, îngrijitor sau adult interesat de starea de bine a copiilor și care vrea să descopere secrectele dezvoltării și funcționării creierului uman.

Iata in continuare si cateva sfaturi luate din aceasta carte extraordinara despre psihologia moderna a cresterii copilului:

1) Implica-ti copilul în procesul disciplinar: roaga-l pe copil sa îsi analizeze actiunile si îndeamna-l sa reflecteze la o modalitate prin care ar putea evita problema pe viitor.

2) Evidentiaza aspectele pozitive: acorzi importanta si atentie momentelor în care copiii au un comportament adecvat sau iau deciziile potrivite

3) Taci si asculta. Atunci când copilul se afla sub asediul unor emotii puternice, partea logica a creierului sau superior nu functioneaza complet. 

Unul dintre cele mai putin eficiente instumente este acela de a vorbi si de a recurge la explicatii logice. Un copil suparat este deja suprastimulat senzorial, iar vorbaria noastra îl face sa se simta si mai coplesit.
MAI POTI CITI