Pareri recenzii Mai putin e mai BINE. Cum sa usurezi VIATA copiilor, o Carte pentru Parinti si Copii, in egala masura.

Inainte de a ne face o parere rapida despe cartea  "Mai putin e mai Bine. Cum sa usurezi Viata copiilor" apartuta la Editura Trei va spunem ca autorul, Kim John Payne, este licențiat în științele educației, lucreaza ca formator pentru adulti, este consilier scolar si de familie si este colaborator al miscarii educationale Waldorf.

Mai multe informatii despre activitatea lui Kim John Payne gasiti online pe site-ul www.simplicityparenting.com

Kim John Payne oferă in acest volum captivant. care are parte de recenzii foarte bune, o soluție elegantă, în patru pași, gata de a fi aplicată de orice părinte implicat: simplificarea.

O camera plina de jucarii, carti si reviste, un ritm sustinut intre scoala, antrenamente sportive, pian, limbi straine, meditatii, jocuri video, internet sa fie oare suficiente pentru ca ei sa creasca fericiti?
recenzii pareri mai putin e mai bine carte cum sa usurezi viata copiilor

Toti acesti stimuli, spun studiile, devin coplesitori pentru copii, inabusindu-le creativitatea, initiativa, curiozitatea, spiritul ludic. 

Copiii au acces la mult prea multe jucării și activități, fără șansa de a explora, de a se regăsi, de a exersa învățarea auto-controlului prin atât de mult control extern.

Incepand cu limpezirea spațiului de locuit, stabilind limite și o rutină atât de necesară dezvoltării copilului, aerisind programul, reducând accesul la informații nepotrivite vârstei, vei descoperi, curând, că timpul petrecut împreună cu copiii tăi se îmbogățește, căpătând noi semnificații. 

In aceste retorte ale naturaleței și bunăstării sufletești, feriți de tot ce este excesiv, de tot ce le încarcă viețile într-un mod inutil, copiii tăi vor putea crește armonios, devenind responsabili și încrezători în sine.

Copiii petrec prea mult timp în activități controlate de adult, chiar dacă sunt activități de dezvoltare socio-emoțională sau cognitivă, pentru ei este prea mult și nepotrivit. Din dorința de a face bine, ne facem și nouă și copiilor o viață mai dificilă și mai tensionată.

Consumul și lipsa experiențelor de a-și construi căi și acțiuni care să le dea o stare de bine, să fie în controlul lor, crește riscul depresiei.

Și poate parea surprinzător, mai ales pentru părinții care petrec mult timp muncind pentru a avea bani pentru nevoile copiilor.

Dar, de fapt, in realitate copiii au nevoie de o viață mult mai simplă și cu mult mai puține lucruri materiale decât ne imaginăm noi...

Din dorința de a face bine, ne facem și nouă și copiilor o viață mai dificilă și mai tensionată. Iar acest volum semnat de Kim John Payne ne arata ca putem avea parte de mai multă libertate dacă ne simplificam viața noastra si a copiilor.