Din Romania la Jocurile Olimpice de iarna 2018 Coreea de Sud. Ghidul MAE turisti si sportivi.

MAE (Ministerul Afacerilor Externe) a publicat „Ghidul MAE pentru Jocurile Olimpice de iarna” care contine cele mai importante reguli de conduita în parcul olimpic si numere de telefon pentru urgente consulare.

Jocurile Olimpice de iarna 2018 au loc in perioada 9 si 25 februarie la Pyeongchang, Coreea de Sud.

Ghidul MAE pentru Jocurile Olimpice de iarna 2018 din Coreea de Sud prezinta o serie de aspecte practice, deosebit de importante pentru buna desfasurare a calatoriei pana in aceasta tara asiatica, precum si o serie de norme de conduita impuse în incinta Parcului Olimpic.

Cetatenii români pot evita eventuale situatii neplacute care se pot ivi pe perioada calatoriei în strainatate consultând „Ghidul pentru Jocurile Olimpice de iarna” postat online pe pagina web a MAE, la rubrica „Sfaturi de calatorie”, sectiunea „Ghiduri de calatorie” (www.mae.ro), precum si pe pagina de Facebook a Departamentului Consular.
romania olimpiada de iarna 2018 coreea de sud ghid turisti

Iata cateva sfaturi din acest Ghid pentru Jocurile Olimpice de iarna 2018.

1) Cetatenii români nu au nevoie de viza de intrare în Republica Coreea pentru calatorii în scop de turism, vizita, afaceri, activitati sportive, care nu depasesc 90 de zile.

2) Toți călătorii trebuie să prezinte oficialilor vamali un formular de declarație privind efectele personale. Dacă aveți orice bunuri de declarat la sosire, trebuie să le declarați în mod voluntar.

3) În perioada Jocurilor Olimpice, deținătorii de bilete au dreptul să utilizeze serviciile de transport cu autobuzul furnizate de organizatori și să acceseze PyeongChang Olympic Plaza sau parcul olimpic Gangneung.

4) Transportul cu mijloace personale va fi restricționat în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă în unele zone ale orașului gazdă și în zonele din jurul stadioanelor.

5) Organizatorii coreeni pun la dispoziție sistemul de transport Park&Ride, prin care titularii de bilete pot fi transportați de la o stație Park & Ride la fiecare locație de desfășurare a Jocurilor Olimpice de Iarnă PyeongChang 2018.

6) Conducerea unui autovehicul pe drumurile publice din Republica Coreea este permisă numai dacă se deține un carnet de conducere eliberat de autoritățile sud-coreene. În perioada Jocurilor Olimpice este estimată o intensificare semnificativă a traficului rutier și, implicit, a controalelor și a filtrelor.

7) Numărul rapid 119 este un număr de urgență pentru serviciul de pompieri și serviciul de ambulanță, operat de Agenția Națională de Gestionare a Situațiilor de Urgență din Coreea de Sud. Locația apelantului este detectată automat.

Răspunsurile de urgență sunt preluate imediat, iar ambulanțele sunt expediate rapid pentru a realiza transportul la spital. 

Atunci când un cetățean străin face un apel la 119, acesta este direcționat către un traducător de la Organizația Națională a Turismului din Coreea printr-un apel în trei direcții: limba engleză, japoneză și chineză. Serviciile de ambulanță sunt oferite gratuit.

Adresa contact Ambasada Romaniei din Coreea de Sud
  • Adresa : 50 Jangmun-ro, Yongsan-gu, Seoul, 140-809
  • Telefon servicii consulare: 00 82 2 797 64 38 (Call Center CCSCRS)
  • Telefon urgente consulare: 00 82 10 8939 4924
  • Fax: 00 82 2 794 31 14
  • Web: http://seoul.mae.ro
  • E-mail: seoul@mae.ro