Biografia lui Petrus Serghei Fake News sau Wiki manipulator.

Cine este Petrus Serghei? Care este biografia lui Petrus Serghei, moldoveanul fantoma,  un denuntator fictiv, cetatean moldovean, care a fost adoptat pentru a ajuta la protejarea identitatii anumitor persoane.

In schimb, nu este clar de ce s-a inventat o poveste atât de complexa, în documentele oficiale, în loc de varianta martorului protejat.

Faimosul fugar Sebastian Ghiță spune că identitatea folosită pentru denunțul din dosarul său nu ar exista, ea fiind cu totul inventată.

Acesta a exclus și varianta în care numele de Serghei Petruș ar fi putut fi numele de martor protejat al lui Vlad Cosma.  "Acel denunț e făcut de un cetățean despre care am aflat și care ar putea fi din nou pus să dea o probă pentru a fi expertizat. Acolo se spun o mulțime de povești. Acel cetățean Serghei
wiki biografie serghei petrus moldova
Petruș nu este o identitate protejată. Acea persoană nu există. Nu e vreun martor sub acoperire, este un fals de identitate. Aceasta este greșeala domnului Onea, nu s-a referit deloc la acele tabele și la conținutul acelui document. Parchetul General va trebui să le probeze. Nu mai este loc de întors. Nu există scăpare din problema aceasta. Fumigena cu am fost șantajați nu îi absolvă de vreo vină."

În septembrie 2017, când DNA a cerut arestarea în lipsă a lui Sebastian Ghiţă, a depus la Tribunalul Prahova inclusiv povestea invocată de Vlad Cosma, cu privire la denunţătorul fictiv din Republica Moldova.
"La data de 25.05.2015, pe adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti a sosit o corespondenţă expediată din Chişinău, Republica Moldova. În conţinutul corespondenţei a fost identificată o "sesizare" formulată de un anume "Serghei Petruş" din Chişinău.

În conţinutul documentului arătat se menţionează alb pe negru: "În Campania prezidenţială din 2014 am fost angajat în Chişinău de domnul Petran să muncesc la negru pentru candidatura lui Ponta. Am primit salariu timp de două luni, iar în a treia lună, respectiv după turul 2, am fost înşelat cu suma ce mi se cuvenea de către domnul Petran care nu mi-a dat banii şi nu mi-a mai răspuns la telefon. Întrucât am lucrat la negru, singura modalitate de a vă dovedi că spusele mele sunt reale, sunt înscrisurile pe care domnul Petran le-a lăsat în biroul de campanie... am vrut să mă asigur că aceste informaţii ajung şi la dumneavostră.", se arată în referatul DNA.

Dezvaluirile lui Vlad Cosma arata ca, din punctul sau de vedere, procurorii DNA Ploiesti ar fi încercat sa planteze, cu ajutorul lui, probe într-un dosar ce îi vizeaza pe Sebastian Ghita si pe Victor Ponta – probe pe care însusi Ghita si le-a asumat, fiind vorba de înscrisuri olografe ale acestuia. 

Pe de alta parte, procurorii spun ca interceptarile prezentate de Vlad Cosma fac parte dintr-un colaj bine pus la punct, cu scopul de a îi compromite. 

OK! Atunci care este biografia lui Serghei Petrus? Are acesta un wiki care poate fi clarificat sau chiar este un Fake News demn de 2018?

Da... sa nu uitam ca exista in acest moment un program numit Deep Fake (absolut gratuit) care poate pune chipul oricui pe orice inregistrare video si a face ca o alta persoana sa spuna cuvintele altuia!!!
MAI POTI CITI