WIKI Primul Ministru al INTELIGENTEI ARTIFICIALE a fost numit in EMIRATELE ARABE UNITE!

Sa fie oare acesta inceputul? In ultima vreme am auzit multe pareri despre INTELIGENTA ARTIFICIALA venind din diverse directii.

Este cunoscut faptul ca Elon Musk s-a luat la "bataie" cu Mark Zuckerberg pe tema AI, primul sustind ca cel din urma "este limitat" atunci cand afirma ca nu ar trebui sa ne temem de Inteligenta Artificiala, si ca aceasta este o adevarata "binecuvantare" pentru viitorul umanitatii. Elon Musk fiind unul dintre vocile care sustin reglemenatarea si controlul strict a ceea ce numim AI.

Gigantii tehnologici din Silicon Valley investesc masiv în domeniul inteligentei artificiale, inclusiv companiile detinute de Elon Musk si Mark Zuckerberg.

Facebook utilizeaza inteligenta artificiala mai ales pentru a elimina continuturile problematice de pe reteaua de socializare.

Elon Musk a fondat NeuraLink si a angajat ingineri specializati în inteligenta artificiala pentru a lucra la proiecte futuriste, precum comunicarea om - masina prin intermediul gândurilor.

Iata insa ca lucrurile se pare ca evolueaza mult mai rapid de cat credem. Emiratele Arabe Unite au devenit primul stat care au un Ministru al Inteligentei Artificiale.

In octombrie 2017, Omar Bin Sultan a fost desemnat ca ministru pentru inteligenta artificiala în cadrul unei remanieri a cabinetului EAU.

În vârsta de doar 27 de ani, numirea lui Sultan face parte din ambitia Emiratelor Arabe Unite de a se afla în fruntea revolutiei tehnologice globale.

Sa nu uitam ca cei EMIRATELE ARABE UNITE au declarat ca intentioneaza sa construiasca case pe planeta Marte pâna în 2117. WOW!

Aceasta miscarea surprinzatoare pentru unii, vine la doar cateva zile dupa ce Sheikh Mohammed a anuntat Strategia EAU pentru Inteligenta Artificiala (AI), ca fiind o parte importanta a obiectivelor centenarului 2070 din Emiratele Arabe Unite.

Inițiativa vizează îmbunătățirea performanțelor guvernamentale și crearea unui mediu inovator și extrem de productiv prin investiții în AI.

Alte noi poziții create prin aceasta remaniere a Guvernului includ un ministru al științelor avansate și un altul pentru securitatea alimentară.
MAI POTI CITI