Pareri AQUAGYM: un sport eficient pentru Silueta ta si Slabire.

Aquagym-ul  este constituit dintr-o serie de exercitii care se efectueaza in apa, de preferat intr-un bazin de inot. Nu este nevoie sa stii sa inoti, apa trebuie sa-ti ajunga pâna la nivelul pieptului.

Pe lânga faptul ca aceasta este o activitate fizica extrem de placuta, care, desi te solicita fizic, nu vei resimti oboseala, aquagym-ul are nenumarate beneficii pentru sanatate.

Exercitiile fizice in apa ajuta la scaderea tensiuneii arteriale, reduc grasimea din corp cu pâna la 25% (prin efectul specific de masaj al apei), tonifica musculatura (muschii se dezvolta in lungime, nu in volum), ofera o mai buna oxigenare a tesutului muscular, ajuta la cresterea metabolismului, revitalizeaza si confera o stare generala de bine intregului organism.

Exercitiile de aerobic in apa sunt mai usor de facut, iar articulatiile si tendoanele sunt complet protejate pentru ca forta gravitationala este mai mica in apa decât pe uscat. Si in plus, nu transpiri!
Pareri Beneficii Aquagym

Poate nu te gândeai la acest lucru, dar exercitiile efectuate in apa ajuta si la cresterea... fortei.

Aceasta deoarece rezistenta apei este de circa 12 ori mai mare decât cea a aerului, iar acest tip de exercitii solicita toate grupele musculare si lucreaza intens toate partile corpului.

Un alt mare avantaj al Aquagym-ului este ca poate fi practicat de oricine, la orice vârsta, fiind recomandat mai ales femeilor gravide pâna in luna a opta.

Exercitiile de aquagym se fac sub supravegherea instructorului.

Si o veste excelenta: 40 de minute de aquagym sunt echivalentul a 120 minute de aerobic la sol, timp in care se consuma 600-800 calorii!

Daca te-am convins atunci intereseaza-te unde poti face aquagym in orasul tau.

Daca ai abonament la o piscina, iata si un exercitiu simplu pentru sculptarea abdomenului pe care il poti face singura, fara asistenta unui instructor:

Stai in apa, cu spatele la scara piscinei si tine-te cu ambele brate de bare. Tine picioarele lipite, mentine-le drepte si ridica-le la 90 de grade.

Coboara-le usor, apoi ridica-le tragând genunchii la piept. Alterneaza. Fa cel putin trei serii a câte 12 exercitii.