Vedeta Locurilor de munca de viitor bine platite este... INSTALATOR panouri solare!

Cu totii am vrea sa stim ce ne astepata in viitorul mai mult sau mai putin apropiat. Poate multi va ganditi ce locuri de munca se vor cauta in viitor.

Or fi locurile de munca din social media, cele de programtor sau depanator telefoane mobile etc?

Ei bine NU! Ne referim la Statele Unite ale Americii dar cu siguranta si alte tarii vor urma acest trend, locurile de munca de viitor sunt in domeniul ENERGIEI si al SANATATII.

Cei de la Bloomberg au realizat un infografic 'misto' despre locurile de munca care se vor cauta din ce in ce mai mult pana in anul 2026.

Citand datele unui studiu a Departamentului Muncii din US ( Labor Department), publicatia economica ne arta ca numarul de instalatori de panouri solare - persoanele responsabile pentru instalarea sistemelor fotovoltaice pe acoperisuri sau alte structuri (salariu mediu anual de 39.240 dolari în 2016) - este pe cale sa se dubleze pâna în 2026.

Dupa ei urmeaza tehnicienii specilizati in intretinerea si reparatia turbinelor eoliene.

pareri top locuri de munca de viitor


Mai mult chiar, 8 dintre cele 14 ocupații cu cel mai rapid ritm de creștere se află astfel in domeniul îngrijirii sănătății, salariile medii fiind în anul 2016, de la 21.920 dolari pentru asistenții de îngrijire personală până la 101.480 dolari pentru asistenții medicali.

Desigur mai exista si alte optiuni, cum ar fi matematicieni, statisticieni sau analisti securitate informatiei. Insa unele dintre acestea necesita o pregatire universitara.

În ceea ce privește locurile de muncă în care se afla in scădere: dactilografii, ceasornicarii și muncitori poștali se confruntă cu o perspectivă de loc roz in viitor.

Aceste locuri de munca vor deveni din ce in ce mai putin relevante pentru economie.

Asadar, daca visati la un loc de munca bine platit pentru viitor, atunci ar trebui sa va orientati cu siguranta spre job-uri din industria energetica si sanatate!
MAI POTI CITI