Urari si Mesaje Sf.Dumitru. Traditii si obicieiuri de Sfantul Mare Mucenic Dimitrie.

Mesaje si sms-uri de Sfantul Dumitru – Urari si felicitari de Sf. Dumitru – Datini, obiceiuri si superstii de Sfantul Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de minuni, din Tesalonic.

Sfantul Mare Mucenic Dimitrie a trait pe vremea imparatilor Diocletian si Maximian Galeriu (284- 311) si era fiul voievodului cetatii Tesalonicului, botezat in taina de parintii sai, de frica cruntelor prigoane impotriva crestinilor.

Sfantul Dumitru este considerat patronul pastorilor. Este stapan peste iarna care vine.

Daca jumatate din an stapaneste Sf. Gheorghe, cealalta jumatate este stapanita de Sfantul Dumitru.

Este ziua soroacelor pentru slujbe si diverse inchirieri, incheiate de Sangiorz.
Urari si felicitari Onomastice Sf. Dumitru

Cainii lui Sumedru sunt lupii lui Sf. Dumitru. Ei se tin spre a fi feriti de lupi si ca oile sa fete bine.

Se tocmesc din nou servitorii pe la diversele trebi boieresti si se strica stanele.

De Sfantul Dumitru nu se piaptana, ca-i primejdios de lupi.

Pe 26 octombrie se sarbatoresc si Mosii de Toamna (sambata de dinainte de Samedru/Sf. Dumitru). Acum se impart ofrande (lapte, unt, colaci, grau fiert etc.) si sunt invocate spiritele mortilor pentru sanatate si belsug.

Cele mai frecvente  nume derivate ale femeilor sarbatorite de ziua Sfantului Dumitru sunt: Dumitra (32.736), Dumitrana (354), Dumitrita (6.590), Demetra (331) si Mita (4.092).

292.271 de barbati poarta numele „Ocrotitorului Bucurestilor”, cele mai des intalnite fiind: Dumitru (275.292), Mitica (8.409), Dimitrie (5.395), Mitru (244), Mitrut/Mitrus (495), Mitu (533), Mitache (103) si Dumitrache (1.168).

Mesaje de Sf Dumitru Izvoratorul de Mir - Urari SMS de Sfantul Dumitru

1. Ziua numelui sa-ti fie luminoasa si sa se prelungeasca in multe altele aducatoare de bucurii! Multi ani Dimitrie

2. Dumitra sa iti dea Dumnezeu sanatate si liniste in suflet! Sa ti se implineasca visele si sa te poti bucura de tot ce ai!

3. Fie ca aceasta zi aniversara sa-ti deschida poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, sanatate, impliniri si multa iubire alaturi de cei dragi. La multi ani!

4. Ma bucur ca existi in viata mea si ma bucur ca Sfantul Dumitru, al carui numei il porti, mi te-a daruit.

5. Felicitari dragul meu cu ocazia aceastei zile. Iti urez sa fii mereu sanatos, energic si plin de bucurie. La multi ani Dumitre!