ISTORICUL festivalului SINAIA FOREVER arata ca SUCCESUL nu a depins de starea vremii NICIODATA!

In 2017 FESTIVALUL SINAIA FOREVER ajuns la cea de-a 23-a editie s-a desfasurat in perioada 6-8 octombrie.

Festivalul fusese programat initial in perioada 1-3 septembrie 2017. PRIMARIA SINAIA a emis un comunicat in care ni s-a explicat care a fost motivul pentru care a fost reprogramat.

LIPSA SPATIILOR DE CAZARE din PERIOADA 1-3 septembrie 2017 gradul de ocupare de 100% si recomanadarile POLITIEI cu privire la traficul intens au dus la modificarea datei festivalului.

Si pentru ca vremea  nu a fost insorita asa cum fusese intreaga luna septembrie si chiar primele cinci zile ale lunii octombrie 2017 unii s-au gasit indreptatiti sa "carcoteasca" ca editia din 2017 a fost un esec.

TOTAL GRESIT! Si din ce motiv? PENTRU CA A PLOUAT! De parca succesul acestui festival a tinut vreodata de starea vremii.

sinaia forever 2018 sub semnul istoriei

Cei care nu au participat si la alte editii nu stiu ca FESTIVALUL SINAIA FOREVER s-a desfasurat intotdeauna cu doua exceptii  la sfarsitul lunii septembrie.

De la PRIMA EDITIE din 1994  si pana astazi in 2017  SARBATOAREA TOAMNEI s-a transformat in multiubitul festival SINAIA FOREVER.

Din 1999 si pana in 2004 de SARBATOAREA TOAMNEI se bucurau sinaienii si cei aflati intamplator prin orasul regal. Incepand cu anul 2004, odata cu venirea la Primarie a lui Vlad Oprea, FESTIVALUL incepe sa capete forta.

Iar turistii  imcep sa vina  in numar din ce in ce mai mare. Pentru prima data in 2004 la SINAIA FOREVER 30.000 de oameni au venit sa se bucure de un SPECTACOL in toata puterea cuvantului.

Concertele celor mai iubiti artisti,bucatele imbietoare  si acea stare de bucurie traita pe soseaua fara masini au fost punctele de atractie.

Si ce credeti? Din anul 2004 festivalul SINAIA FORECER s-a desfasurat IN ULTIMUL WEEKEND AL LUNII SEPTEMBRIE.

De la infiintarea acestei sarbatori  poate doar intr-un an sa mai fi plouat dar putin  nu ca anul acesta.

VREMEA NU ESTE CAUZA SI NICI MOTIVUL pentru care FESTIVALUL SINAIA FOREVER sa se desfasoare la inceput de luna septembrie.

Cum sa crezi ca daca ploua si vremea se raceste atunci nu mai vine lumea la festival? DA, ASA CRED UNII care habar nu au despre istoricul festivalului.

FESTIVALUL a fost amanat din cauze intemeiate. Cine poate prevedea starea vremii cu exactitate?

Vara caniculara a scos lumea din case si i-a facut pe oameni sa isi indrepte pasii si vacantele in SINAIA.

Asa se face ca in vara 2017, SINAIA a avut gradul de ocupare de suta la suta. In fiecare weekend era un eveniment fie un congres medical plus evenimentele culturale.

Stiati ca in vara aceasta si-au petrecut vacanta de vara in SINAIA 3000  de medici? Si cum facem cu traficul ?

In atari conditii cum cred "mintile luminate"  ale celor care tot au discutat de mutarea datei festivalului ca era de facut ?

Vi se pare ca vremea din aceste zile este normala pentru luna octombrie? Mai in toata tara avem o toamna de vara.

Temperaturi de 23-27 de grade la mijloc de octombrie? Ce spun specialistii?

Seful sectiei de climatologie din cadrul AGENTIEI DE METEOROLOGIE a spus ca de mai multi ani s-a observat o alternare rapida a temperaturilor de la cald la foarte rece si nu exclude ca in aceasta iarna sa ne confruntam cu fenomene extreme.

Aceste FENOMENE EXTREME NU POT FI ANTICIPATE CU FOARTE MULT TIMP INAINTE.

Tara noastra s-a confruntat in acest an cu fenomene extreme. Am vazut ce s-a intamplat in TIMISOARA, CLUJ, DEJ in luna septembrie.

Credeti cumva ca vremea si-a propus sa produca  "deranj" pe 17 septembrie 2017? Ar fi putut avea loc si in perioada 1-3 septembrie exact atunci cand unii  au crezut ca era cel mai bine sa se desfasoare FESTIVALUL SINAIA FOREVER.

Editia din 2004 a festivalului s-a desfasurat la sfarsitul lunii septembrie si ne-a propus o intoarcere la inceput de secol XX.

Am intrat pe strada RETRO. In 2005 SINAIA FOREVER s-a desfasurat in perioada 30 septembrie-2 octombrie.

Si ce editie! Au cantat IRIS, VAMA VECHE, PAVEL STRATAN, BERE GRATIS, CLASS, IMPACT si ASIA.

Sa nu uitam de  piesele de teatru cu artisti mari ca OLGA TUDORACHE cu piesa "REGINA MAMA", si HORATIU MALAIELE cu piesa " MASCARICIUL".

La editia din 2005 a FESTIVALULUI SINAIA FOREVER s-au bucurat 45.000 de oameni. Popularitatea si succesul  festivalului sunt in crestere.

La editia din 2006  festivalul are loc la sfarsitul lunii septembrie in perioada 29 septembrie-1 octombrie.

A 12 -a editie din 2006 s-a desfasurat sub semnul GALAXIEI TINERETII. In 2007 FESTIVALUL are loc in perioada 28-30 septembrie.

Au cantat  HOLOGRAF,  si o gramada de DJ plus artisti ca STELA POPESCU, ARSINEL, NAE LAZARESCU.

Vernisaje ce mai o editie sub semnul POVESTII. In 2008 in perioada 26-28 septembrie FESTIVALUL si-a asteptat cu bucurie oaspetii.

O editie desfasurata IN NUMELE MUNTELUI. Cu muzica buna de la PACIFICA, DUCU BERTZI, MIRCEA VINTILA.

In 2009 festivalul are loc in perioada 25-27 septembrie. Un regal de muzica de jazz cu JOHNNIE RADUCANU si artisti ca FLORIN PIERSIC si RODICA POPESCU BITANESCU.

O editie ce a impus dreptul la cultura in natura. In 2010  aceeasi perioada pentru desfasurarea festivalului.

In perioada 24-26 septembrie 2010 e evident ca toata lumea a auzit despre acest minunat festival.

Am avut parte de LECTII DE SKI. Cu  muzica unor artisti ca GABRIEL COTABITA, LUMINITA ANGHEL, ADRIAN ENACHE.

Pentru editia din 2011 desfasurata in perioada 23-25septembrie organizatorii ne-au propus o editie "LA 4 ACE."

Cu muzica DALMA, ALEX  VELEA, CARGO, soprana VALERIA MARGARAS, MIHAI IRIMIA, STEFAN BANICA.

In 2012 festivalul se desfasoara in perioada 28 septembrie -1 octombrie. Au cantat BERE GRATIS, VAMA, ANTONIA, SMILEY.

In 2013 tot in perioada 27-30 septembrie SINAIA FOREVER a demonstrat ca atunci cand vrei sa promovezi cultura o faci chiar si in conditii de SANTIER.

Incepe sa se construiasca orasul si   s-a vazut ca si UNDER CONSTRUCTION lumea s-a bucurat de festival.

Editia din 2014 s-a desfasurat in perioada 26-28 septembrie sub semnul BON TON. Cu eleganta si stil cu muzica celor de la  PASAREA COLIBRI, AMNA, ADI SANA, LIDIA BUBLE, MAXIM.

Din 1999 si pana in 2014 fiecare editie a FESTIVALULUI SINAIA FOREVER s-a desfasurat in ULTIMUL weekend al lunii septembrie si nimeni nu se gandea daca starea vremii va afecta bunul mers al acestui festival.

Pentru prima oara in istoria festivalui in 2015 se schimba data de desfasurare si festivalul are loc in perioada 4-6 septembrie.

Am avut parte de" 4 ANOTIMPURI." Au venit SMILEY,  VUNK, TARA, FAYDEE, UDDI, ROBIN and  BACKSTUBBLES si chiar cei de la LES ELEPHANTES BIZZARES.

O editie care ne-a facut sa realizam ca orasul SINAIA ne ofera bucurie 365 de zile pe an.

In 2016 SINAIA FOREVER a avut loc in perioada 2-4 septembrie. O editie sub semnul INSPIRATIEI.

Artisti care ne-au bucurat ADDA, JEAN GAVRIL, ORCHESTRA METROPOLITAN,  ZOLI TOTH TEATRUL MASCA.

wiki program festival sinaia forever

Si dupa atatea editii ale festivalului in 2016 se produce ceva nemaintalnit. POLITIA SINAIA a pus bete in roate.

Nu au vrut sub nicio  forma sa   lase soseaua libera de masini si  asa s-a desfasurat festivalul pe jumatae de strada.

Si totul a culminat cu  interzicerea artificiilor in ultima zi de festival cu mascati care sa vina sa taie cablurile.

Ceea ce s-a intamplat in 2016 fost mai grav decat ploaia mocaneasca din editia din 2017 care dupa unii au transformat festivalul intr-un esec.

Editia din 2017 a festivalului a stat sub semnul ploii. Cat a durat festivalul a plouat cu mici intreruperi apoi soarele si-a facut simtita aparitia ca si cand ar fi vrut sa ne spuna ca si-a luat liber fix in perioada festivalului.

Zilele acestea este cald in toata tara si  nu este un lucru obisnuit. Asadar nestiutorii au aflat ca  data de desfasurare a festivalului SINAIA FOREVER  a fost cauza principala pentru care unii s-au simtit dezamagiti.

Daca 20 de editii s-au desfasurat la sfarsitul lunii septtembrie si doar doua editii s-au desfasurat la inceputul lunii septembrie cele din 2015 si 2016 ce concluzie tragem ?

 NU DATA DE DESFASURARE a FESTIVALULUI determina succesul acestuia.

Stiati oare ca cei de la POLITIA SINIAIA nu au fost de acord  sa inchida circulatia in perioada 1-3 septembrie din cauza traficului intens care  a fost  toata vara?

Si apoi nici hotelierii care aveau rezervari  nu doar in perioada de desfasurare a festivalului nu au fost de acord ca editia din 2017 sa se desfasoare in perioada 1-3 septembrie.

Toata luna septembrie a fost plina de evenimente programate din vreme. Organizatorii si-au facut treaba.

Au adus ARTSTII au pregatit un spectacol de lasere si focul de artificii care ne-a lipsit in 2016 a fost minunat.

UN FESTIVAL ce si-a pastrat reputatia de-a lungul a 23 de editii. Un festival ce trebuie trait pentru a fi inteles.

MARIAN PANAIT unul din oamenii care a pus umarul  la buna desfasurare a FESTIVALULUI SINAIA FOREVER spunea la una din editii  un lucru ce a ramas la fel si in 2017.

SINAIA FOREVER este un FESTIVAL cu atitudine. Frumusetea lui consta in sentimentele pe care le  naste in fiecare participant care intra in povestea creata  in jurul fiecarei editii.

DE CE SINAIA FOREVER ? DE CE ACEST FESTIVAL  se bucura de succes? Sa il ascultam pe domnul primar VLAD OPREA.

Ce spunea in deschiderea editiei din 2008?

SINAIA FOREVER este singurul festival capabil sa creeze o simbioza perfecta intre cultura, civilizatie, istorie. arhitectura, natura, spectacol si distractie. Pentru ca este un reper esential al culturii si geografiei romane si acest fapt este un adevart ghid live la  forta culturii  sacre.

SINAIA FOREVER este da un FESTIVAL al oamenilor curati sufleteste si dornici de cultura .

Mereu cu ARTISTI a caror muzica ne incanta si binedispune. SINAIA este orasul REGAL al ROMANIEI cu traditii si un mod de viata ce respecta CULTURA si adevaratele valori.

Cu tematici diverse care INSPIRA si aduc zambete. FESTIVALUL SINAIA FOREVER nu se teme de starea vremii.

Ploaia si zapada nu vor fi factorii care determina succesul acestui festival. Dar cum s-a schimbat vremea cu fenomene extreme si alternari de temperatura asa s-au schimbat unii.

Doar aceia care cred ca vremea determina succesul sau insuccesul unui eveniment. Si daca editia din 2018 a FESTIVALULUI SINAIA FOREVER se va organiza in primul sau in ultimul weekend al lunii septembrie asta ramane de vazut.

Lumea care iubeste SINAIA si FESTIVALUL SINAIA FOREVER vine si va veni. Sa se bucure de MAGIA unui FESTIVAL UNIC.

Un festival de SUCCES. Care nu depinde de starea vremii si nici de  rautatile unora.

Poate ca in editia 2018 organizatorii ar putea lua in considerare ca si cea de-a treia zi de festival  in ziua de duminica sa fie o alta seara de concerte.

In afara SARBATORII CASTANELOR transformat in FESTIVALUL CASTANELOR de anul asta spuneti-mi un FESTIVAL care se bucura de aprecierea publicului de 23 de ani?

Oare cei care s-au dus la FESTIVALUL CASTANELOR din 2017  amanat de doua ori tot asa au comentat? De ce s-a schimbat data de desfasurare a festivalului?

Si cei care s-au bucurat  de muzica si castane  au considerat FESTIVALUL un succes doar pentru ca vremea a fost fara ploaie?

Atmosfera creata de FESTIVALUL SINIA FOREVER  poate fi gasita NUMAI la SINAIA. De ce ?

PENTRU CA TU ESTI SINAIA!
PENTRU CA NOI SUNTEM SINAIA!
PENTRU CA VOI SUNTEI SINAIA!

Un oras care iti ofera 365 de zile pe an posibilitatea de a fi conectat la ARTA, CULTURA, DISTRACTIE si SPECTACOL.

Ultimul roman al scriitoarei franceze AGNES MARTIN LUGAND se numeste "OAMENII FRUMOSI CITESC SI BEAU CAFEA".

Doua milioane de oameni au citit acest roman. Parafrazand-o pe AGNES MARTIN LUGAND putem spune

Data  desfasurarii festivalului SINAIA FOREVER, Editia SINAIA FOREVER 2018., Istoricul festivalului SINAIA FOEVER din 1999 pana in prezent, Motive ale amanarii festivalului,

Asteptam cu bucurie nerabdare si interes cea de-a 24-a editie a FESTIVALULUI SINAIA FOREVER in 2018.