FEMEI de Charles Bukowski, pareri despre o carte de o frumusete brutala si de o gratie feroce.

Sa ne facem o parere despre Femei, un roman autobiografic, unul dintre cele mai cunoscute ale lui Bukowski, a carei actiune se desfasoara in jurul lui Henry Chinaski (celebrul alter ego al autorului, care mai apare ca personaj si in alte romane ale sale)

Volumul FEMEI de Charles Bukowski, îl are în centru pe scriitorul alcoolist Henry Chinaski care, datorita cartilor sale, cunoaste tot mai multe femei cu care ajunge sa aiba relatii de scurta durata.

De aici reiese si titlul romanului, Femei. Chinaski ajunge sa cunoasca o multime de femei, majoritatea mult mai tinere decât el, fiecare fiind diferita în felul sau, acceptându-l totusi în pofida faptului ca este un batran cu un aspect fizic nu prea placut.

Insa in spatele limbajului vulgar, obscen, veti intalni un personaj în care deseori este posibil sa va regasiti. În spatele sticlelor de bere si de votca se ascunde un personaj inteligent, cu o gândire chiar impresionanta uneori.
pareri recenzii FEMEI de Charles Bukowski

Scenele de dragoste carnala care se inghesuie pe fiecare pagina a romanului sunt mai degraba comice decat mustind a erotism, totul fiind descris cu lux de amanunte, insa cu aceeasi detasare cu care autorul relateaza deschiderea unei banale cutii de bere.

Dincolo de desfraul in care traieste, femei, bautura si pariuri la curse, se intrezareste de fapt disperarea cu care Henry Chinask isi striga singuratatea, nevoia imperioasa de tandrete si compasiune.

FEMEI de Charles Bukowski este un roman autobiografic pe alocuri revoltator, alteori cu ton jalnic, care implora sentimentul cel mai profund de mila din tine sa se activeze. Un roman viu, dur, chiar brutal.

Femei nu este o carte pentru oricine insa este o scriere care dezvaluie cititorului acele fatete ale lumii rar intilnite in literatura.

Scurt Wiki Henry Charles Bukowski (nascut Heinrich Karl Bukowski) a trait între 16 august 1920 si 9 martie 1994.

Bukowski este adesea cunoscut sub pseudonime ca: Hank, Buk, Henry Chinasky, acesta din urma fiind un alter-ego în numeroase romane autobiografice.

S-a apucat sa bea din adolescenta spunând, dupa prima betie, ca i-ar placea sa-si petreaca restul vietii asa, ceea ce, într-un final, i-a cauzat un ulcer sever în 1955.

A fost spitalizat si, imediat dupa ce a iesit din spital, s-a apucat sa scrie poezie. Pare-se ca ulcerul si spitalizarea s-au comportat ca niste catalizatoare.

Pe piatra sa de mormânt scrie „Don’t try” (Nu încerca). Exact acele cuvinte pe care le spunea tinerilor scriitori sau aspirantilor atunci când acestia veneau la el sa-l întrebe cum scrie.

Incheim cu un citat sugestiv din genialul Bukowski: "Eu sunt mai degraba un singuratic, un betivan batrân care prefera sa bea singur, sperând eventual sa asculte niste Mahler sau Stravinski la radio."