Pareri ZAPAD 2017. Invazia virtuala a ARMATEI ruse creaza FRICA!

Numerosi oficiali europeni sunt de parere ca peste 100.000 de militari rusi ar putea participa la exercitiul militar Zapad-2017, sustinand ferm ca Moscova vrea sa faca o demonstratie de forta.

Insa Moscova incearca sa calmeze opinia publica internationala în legatura cu aceste exercitii militare, cu numele de cod Zapad-2017 („Vest-2017”), la care a anuntat participarea a doar 12.700 de militari timp de o saptamâna de-a lungul granitei cu Lituania si Polonia.

Seful statului major rus Valeri Gherasimov a asigurat la începutul lunii septembrie, într-o rara întâlnire la Baku, cu Seful Comitetului militar al NATO, cehul Petr Pavel, ca aceste manevre erau planificate „de mult timp” si nu „vizeaza o tara anume”.

Exercitiul militar ZAPAD 2017 se desfasoara în Belarus si în enclava rusa Kaliningrand, în apropierea statatelor baltice.

pareri zapad 2017 rusia provoaca teama

Autoritatile de la Minsk au anuntat ca exercitiul va simula operatiunile împotriva fortelor unei regiuni rebele fictive sustinute de statele europene din zona, în timp ce Moscova sustine ca scenariul militar se refera la actiuni agresive ale unor „grupuri extremiste” care încearca sa comita „atacuri teroriste”.

Asadar, sa vedem insa ce este cu adevarat Zapad 2017 din punct de vedere a reactiilor din media sociala internationala.

Observam ca sentimentul cel mai pregnant este cel de FRICA urmat de BUCURIE si SURPRIZA.

De ce bucurie? Ei bine masina de propaganda ruseasca isi face bine datoria, si a inceput si ea propriile manevre de intoxicare pe retetele sociale. De exemplu, dintr-un numar de 10000 de tweet-uri recente analizate, peste 20% au fost indetificate ca provenind din Rusia.

ce este zapad 2017 in perceptia internationala

Fricile occidentale sunt  justificate prin desfasurarea si urmarile unor asemenea exercitii în trecut.

Nu trebuie uitat  ca un scenariu ofensiv derivat dintr-un asemenea exercitiu a avut loc în anul 2014 atunci când Rusia a reusit, în final, sa invadeze, sa ocupe si sa anexeze intr-un final peninsula Crimeea!

Aceste ingrijorari sunt reale si a facut, ca de exemplu, Suedia o tara cu statut neutru, sa anunte ca urmeaza sa desfasoare cele mai mari exercitii militare din ultimii 20 de ani cu sustinerea unor state NATO, tocmai pe fondul temerilor generate de cresterea puterii militare a Rusiei.
MAI POTI CITI