Motive pentru practicarea Yoga. Beneficiile practicarii yoga.

Marii Maestrii sunt de parere ca motivul pentru care vreti să practicati yoga sau motivul pentru care practicati yoga în prezent nu este important.

Important este să fiţi coştienţi că ați depășit prejudecățile și ezitarile anterioare pentru a va aventura pe CALE... Ați depășit cel mai mare obstacol.

Poate că practicaţi yoga pentru a va dezvolta un corp sănătos şi frumos. Nu este nimic în neregulă cu acest motive și practicile yoga cu siguranta vă vor ajuta să atingeți acest lucru.

Tot ce vă spunem este: Fiţi conștienti de mintea voastră. Vă veti simțiţi mai liniștiţi, veti dezvolta o concentrare mai mare.

Doar prin experiența personală veți ști că practicile yoga au o influență benefică atât asupra minții, cât și asupra corpului vostru.

Poate că aveți o boală pe care doriți să o eliminați și ați ajuns la yoga ca o ultimă soluție.

Fie că este o suferinta pe plan fizic sau pe plan mental, nu contează, pentru că yoga vă poate ajuta în mod eficient.

Dacă este vorba de pace mentală pe care o doriți sau sa dezvoltati o concentrare sau voință îmbunătățită, atunci cu siguranță yoga vă poate ajuta, deoarece esența profunda a yoga este legată de aceste facultăți launtrice.

În acest fel, înțelegerea apare și prin aceasta constientizare se vor îmbunătăți relațiile personale.

Un corp care este perfect sănătos și eficient și o minte care este reglată la un punct înalt de sensibilitate și calm, așa cum sunt fac practicile yoga, mărește capacitatea de a va bucura de uniunea erotica sau de a înlătura obstacolele care în prezent o fac imposibilă.

Poate că aveți credințe religioase, dar fără experiență spirituală. Sau poate nu aveți credințe religioase și căutați experiență spirituală. Sau poate că nu aveți nici o credință în existența experienței spirituale, dar ați ajuns la yoga doar pentru a vedea despre ce este vorba.

Nu contează - ați ajuns aici. Acesta este principalul lucru.

Ceea ce încercăm să spunem este că oricare ar fi situația voastră în viață, indiferent ce credeți sau nu credeți, orice doriți de la viață, yoga vă va ajuta, deoarece vă schimbă întreaga ființă și, prin urmare, atitudinea față de viața însăși.

Punctul final al yoga este de a vă extinde conștiința, de a vă deschide ochii față de numărul mare de lucruri din jurul vostru, despre care în prezent nu știți mai nimic.

Shakespeare a spus: "Sunt mai multe lucruri în ceruri și pe pământ ... decât visezi în filosofia ta". Trebuie să ne păstrăm mințile deschise la noi posibilități. De aceea yoga este o practica care ne arată o cale pentru a aatinge acest scop final.

Beneficiile practicarii yoga

Yoga ofera avantaje atât la nivel fizic, cât si la nivel psihic:
  • elibereaza tensiunea musculara si intensifica senzatia de relaxare fizica;
  • imbunatateste flexibilitatea si mobilitatea articulatiilor;
  • tonifiaza musculatura;
  • antreneaza si eficientizeaza sistemul respirator;
  • reduce nivelul de stres;
  • mareste puterea de concentrare.

Au fost efectuate studii care au demonstrat faptul ca yoga are numeroase avantaje in ceea ce priveste posibilitatile de prevenire si combatere a bolilor cronice.

Exercitiile yoga ajuta pacientii sa suporte mai bine durerile in cazul mai multor boli fizice.

Practicantii au raportat o ameliorare a calitatii vietii lor, prin imbunatatirea starii de spirit, a calitatii somnului si a simptomelor.

Exista dovezi ca yoga poate fi eficienta in gestionarea durerilor lombare cronice (nu si in cazul celor acute).

S-a demonstrat ca poate imbunatati starea pacientilor cu hipertensiune arteriala si astm bronsic. Are efecte curative in tratamentele antihipertensive, scazând tensiunea.