Curiozitati despre plante - jocurile cu plante, jocurile Naturii si plantele carnivore.

Curiozitati despre plante - jocurile cu plante, jocurile Naturii si curioasele plante carnivore

Printre curiozitatile legate de plantele din Delta Deltei, un loc aparte îl ocupa cele doua plante carnivore, otratelul de balta si aldrovanda.

Otratelul de balta, este o planta care nu este fixata de fundul apei, pluteste si doar floarea sa galbena se ridica la suprafata apei.

Tulpina scufundata a otratelului este deosebit de ramificata si poarta un numar mare de capcane de forma unui saculet mic, plin cu aer, prevazut cu un capac.

Daca un animal mic, insecta în special, se afla în apropierea capacului, acesta se deschide brusc, aerul iese din sac si apa care intra absoarbe si prada.

Capacul se va închide rapid iar victima va muri de foame dupa cel mult trei zile, apoi este digerata de planta. Plantele carnivore sunt miracole ale naturii.

curiozitati despre plante carnivore delta dunarii

Traiesc in locuri unde solul este sarac in substante nutritive, fiind nevoite sa supravietuiasca printr-o strategie unica in lumea plantelor: capturarea animalelor vi pe care le consuma.

Printre alte curiozitati despre plante putem vorbi despre curioasa telina, rubarba si alte legume care arata exact ca oasele. 

Aceste plante-alimente tintesc in mod special duritatea oaselor. Oasele sunt 23% sodiu, iar aceste alimente au 23% sodiu.

Daca nu avem destul sodiu in alimentatie, organismul si-l extrage din oase, facandu-le friabile. Aceste plante-alimente completeaza nevoile scheletului corpului nostru.

Si sa terminam cu strugurii. Banalii struguri sunt in sine o curiozitate in lumea plantelor datorita formei lor.

Strugurii atarna in ciorchine, care are forma unei inimi. Fiecare bobita arata ca o celula a sangelui si toate cercetarile de astazi arata ca strugurii sunt, de asemenea, o hrana revitalizanta substantiala pentru inima si sange.

Plante si plante, curiozitati si curiozitati. Naturii ii place sa se joace. Sa joace jocuri care deseori ne depasesc si chiar ne sfideaza imaginatia!


Comentariile sunt inchise