Contoarele Electrice Inteligente: pareri despre Sistemul de Monitorizare Inteligent al consumului de curent.

Sa ne face o parere despre noile contoare numite "inteligente" ca sa vedem cat de istete sunt ele si daca schimbarea vechiului contor va aduce ceva in bine consumatorilor sau nu va fi decat o mare teapa platita din buzunarul fiecaruia dintre noi.

Enel a anuntat ca va instala, în 2017, aproximativ 150.000 de contoare inteligente în regiunile în care activeaza în România - Muntenia Sud, Dobrogea si Banat

Fata de vechile contoare cele noi si inteligente prezinta in plus avantajul colectarii de date privind calitatea furnizarii energiei electrice, monitorizeaza în timp real continuitatea serviciului, raporteaza erori în sistemul de retea sau defectiuni si localizeaza anomaliile posibil cauzate de consumul necontorizat de energie.

Consumul tau total de energie electrica este trimis automat de contor catre Enel, iar astfel factura este emisa pe consumul real, nu pe cel estimat.
pareri contor electric inteligent enel forum

Un contor inteligent este conectat cu dispeceratul distribuitorului de energie electrica. Astfel, companiile furnizoare de energie electrica pot face citiri de la distanta, dar si operatiuni comerciale precum schimbari tarifare, conectari si deconectari din retea (mai ales daca ai intarziat cu plata facturii).

Contoarele nu înregistreaza comportamentul de consum, ci doar energia utilizata. 

Informatiile despre consumul tau normal sau detaliat sunt afisate rapid si permanent si pot fi vizualizate pe calculator, tableta sau telefon pentru a-ti oferi o imagine clara a energiei consumate.

De asemenea, consumatorul poate sa urmareasca si sa verifice datele de consum facturate de furnizor cu cele masurate, isi poate gestiona cantitatea de energie consumata si costurile aferente.

Consumatorul va putea opta pentru aplicarea tarifelor diferentiate pe paliere orare, astfel încât sa poata realiza economii dintr-o mai buna gestionare a consumului de energie electrica. 

Asta pentru ca un contor electric inteligent iti arata când este curentul electric cel mai ieftin – moment în care sa folosesti din plin aparatele electrice. 

Valorile înregistrate de contorul inteligent sunt transmise de catre sistemul central într-un mod programat sau prin solicitare. 

Acesta colecteaza datele din contoare prin comunicatia de tip PLC (comunicatie prin liniile de alimentare cu energie) cu ajutorul unui concentrator de date ce este instalat în postul de transformare.

Toate bune si frumoase cu aceste contoare inteligente INSA.... conform site-ului bleepingcomputer.com in Olanda, in urma unor teste de laborator s-a dovedit ca o serie de contoare electrice inteligente pot oferi citiri mult mai mari decât ar fi normal.

In urma cercetarilor interprinse inginerii olandezi au descoperit ca aparatele inteligente care ofereau citiri prea mari foloseau bobine Rogowski, în timp ce contoarele inteligente cu senzori bazati pe efectul Hall ofereau citiri mai mici ale consumului.

Asdar parerea noastra este ca un contor electric inteligent isi poate dovedi utilitatea intr-o lume bazata din ce in ce mai mult pe electricitate, insa nu ar trebui sa va grabiti, deoarece tehnologia avanseaza si poate la anul un astfel de aparat va fi mai precis si mai sigur decat generatiile actuale.Comentariile sunt inchise