Citate despre IUBIRE, maxime CELEBRE despre iubire.

Iubirea marele mister al universului. Dragostea acel ingredient alchimic care schimba destine. Despre iubire se poate vorbi la nesfarsit si de aceea va propunem astazi cateva maxime si citate celebre despre iubire.

Mai ales ca am observat ca multi sunt interesati sa gaseasca si sa citeasca maxime celebre despre iubire aforisme despre iubire care sa le inspire sufletul.

Citate celebre despre iubire

1. Margaret Atwood: "As vrea sa fiu aerul care-ti atinge trupul pentru o clipa. As vrea sa fiu acel ceva neobservat, dar necesar."

2. Michel Zevaco: Dragoste se cheama atunci cand viata ta se contopeste firesc cu cea a persoanei iubite, cand sufletul tau se impleteste strans cu al celuilalt?

3. Dante Alighieri: "Iubeste putin cel ce poate spune prin cuvinte cat iubeste."
Citate proverbe celebre despre IUBIRE

4. Seneca: Daca vrei sa fii iubit, iubeste

5. Paulo Coelho : Trebuie sa cautam dragostea acolo unde suntem, chiar daca asta ne-ar costa ceasuri, zile, saptamani de deceptii si tristetii. Caci in clipa in care pornim in cautarea iubirii, si ea porneste in intampinarea noastra. Si ne salveaza.

6. Emanuel Swedenborg: "Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta."

7. Platon: "Iubirea este pentru oameni si zei o mareata si minunata divinitate."

8. Eminescu: Spuneti-mi despre dansa tot raul din lume, de vreti sa-nebunesc, ce-i hetera, ca-i monstru, ca-i satan… o iubesc.

9. Tudor Arghezi: Dragostea neimpartasita e ca o taiere de fierastrau in bustean uscat si se incheie cu ura si razbunare.

10. Camil Petrescu: Asa e dragostea… un joc, un joc stupid, murdar si masluit… nu intri fara sa dai socoteala intr-un asemenea joc.

11. Emil Cioran: Dragostea este sfintenie plus sexualitate.

12. Alexandre Dumas: Dragostea curata si suspiciunea nu pot locui impreuna.

13. LaRochefocauld: Dragostea e asemeni febrei; nu le putem stapani pe nici una si nici nu putem limita durata sau intensitatea lor.


Comentariile sunt inchise