Senatorul PSD Adrian Tutuianu la DNA si cum vad romanii PSD-ul pe retelele de socializare.

Stirea diminetii este cu siguranta cea care anunta ca Presedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Adrian Tutuianu, a ajuns în urma cu putin timp la sediul DNA. 

Amintim ca la sediul DNA s-a prezentat azi dimineata si Nicolae Badalau, presedintele executiv PSD,  care a fost audiat în calitate de martor într-un dosar de coruptie.

Potrivit declaraţiilor date de Nicolae Bădălău la ieşirea din sediul DNA, acesta a fost citat în calitate de martor într-un dosar care vizează fapte de corupţie. „Este o cercetare în care eu am calitatea de martor.”, a spus Nicolae Bădălău, adăugând că anchetatorii au vrut să ştie dacă cunoaşte „o anumită speţă”.

Cuvintele zilei sunt desigur: PSD, motiune, cenzura, impotriva, Dragnea, Grindeanu, Ponta. Micut in acest word cloud, mai gasim cu litere mici, Guvern , parlamentari, razboi, nuclear etc. Si desigur si niste nume cu mai mica importanta in economia acestui conflict, la prima vedere desigur, cum ar fi cel a lui Badalau.
pariurile politice ale psd privite cu multa surprizaColtul specialistului


Latent Dirichlet Allocation. Number of topics: 10
1: amp, vota, motiunii, 039, anunţă, sigur, timiş, matei, suciu, adjunct
2: apel, aici, găsi, veți, face, stiri, razboi, timiș, obiectivitatea, zisă
3: în, lui, și, pentru, cu, fost, adevarul, trimis, citită, prima
4: co, https, psd, de, grindeanu, la, ce, din, dragnea, pe
5: alde, giurgiu, prin, youtube, alaturi, 2017, criza, 18, politică, 06
6: şi, sunt, liderii, nicolae, între, ivan, şerban, moţiunii, atunci, cătălin
7: ale, membri, întâlnirea, sâmbătă, deputat, zi, daniel, româniei, mă, voi
8: victoria, palatul, oră, legile, urgenta, anuntul, lichidati, schimba, ultimă, tot
9: îi, partid, mesaje, realitatea, uia0msc8gr, echipa, clar, manipularea, obtinut, mod
10: nu, ponta, cenzură, se, ca, moţiunea, victor, unui, guvernului, este

În procesul de prelucrare a limbajului natural, alocarea latentă Dirichlet (LDA) este un model statistic generativ care permite ca seturile de observații să fie explicate prin grupuri neobservate care explică de ce unele părți ale datelor sunt similare.

psd dragnea grindeanu razboi privit cu bucurie
Revenind la lucruri mai usor de inteles, dupa o analiza a retweet-urilor legate de PSD, observam ca majoritatea oamenilor si-au exprimat surpriza legata de aceste evenimente politice, si la mica distanta se afla cei caracterizati de o stare de bucurie

Asadar, pentru cei mai multi acest "razboi nuclear" din PSD a fost o mare surpriza pe care o privesc cu bucurie. Cu toate ca nu este bine, se zice, sa te bucuri de raul altuia!

Si mai exista o mica parte caracterizata de mahnire, si care se tem de ceea ce ar putea urma dupa terminarea acestui scandal in care PSD este varat pana peste cap.