Protocolul PSD UDMR starneste FURIA romanilor. Analiza de sentiment.

PSD, mai precis Liviu Dragnea vrea sa isi treaca motiunea de cenzura impotriva propriului Guvern cu ajutorul UDMR.

Si pentru asta Dragnea este hotarat sa faca concesii mari UDMR-ului. Exista trei mari seturi de cereri ale UDMR: modificari la Legea 215 a administratiei publice locale, impunerea unei Zile a maghiarilor si votarea unui statut al minoritatilor care ar garanta dreptul la autonomie culturala.

Ce spun aceste legi si cum afecteaza viata sociala din Romania? Potrivit unor surse parlamentare, UDMR cere trei mari modificari ale Legii 215/2001, legea administratiei publice locale:

Scaderea pragului de la 20%, cat este in prezent, la 10% al numarului persoanelor apartinand minoritatii nationale din totalul populatiei unei localitati necesar pentru ca autoritatile sa asigure folosirea limbii materne, dar si introducerea conceptului "numar semnificativ de cetateni" in acest caz. PSD si ALDE ar fi de acord cu scaderea pragului pana la 15%

A doua chestiune ceruta insistent de UDMR este instituirea Zilei maghiarilor pe 15 martie.

A treia cerere imperativa a UDMR este votarea unui proiect vechi din 2005 - legea privind statutul minoritatilor. Printre alte castiguri, acest proiect ar aduce posibilitatea autonomiei culturale pentru minoritatea maghiara.

sentiment de furie fata de udmr si dragnea liviu


Ceea ce vedeti mai sus este analiza de sentiment a reactiilor de pe reteaua sociala Twitter. In proportie covarsitoare oamenii sunt revoltati profund in legatura cu acest subiect.

Ei privesc cu FURIE mare acest troc politic: legi pentru maghiari contra voturi la motiunea de cenzura impotriva lui Sorin Grindeanu!

udmr analiza de sentiment retele de socializare
Despre aceste proiecte de lege initiate de UDMR care au intrat luni, 19 iunie 2017, in dezbatere la comisiile parlamentare, Liviu Dragnea a spus ca ele "NU au fost facute azi-noapte sau azi dimineata, sunt legi ca multe altele care sunt in procedura parlamentara de o perioada de timp iar acum le-a venit randul".

Ei bine daca nici asta nu e sfidare, minciuna spusa cu zambetul pe buza, atunci inseamna ca romanii pot fi prostiti cu atata usurinta, inca putem spune ca isi merita soarta.

Ei bine, daca sunteti sau ati fost dintre cei pentru care #rezist a insemnat ceva, acum este momentul cu adevarat sa rezistati!