Pariul politic Grindeanu sau Dragnea intre DEZGUST si bucurie.

Scurta analiza a perceptiei pe Twitter a scandalului Dragnea vs Grindeanu. Insa sa incepem cu cele mai noi evolutii.

Intrebat cum va reactiona referitor la apelul public facut de Sorin Grindeanu de a demisiona odata cu el luni, Liviu Dragnea a declarat duminica 18 iunie 2017: "Nici nu am cum sa dau curs. Am avut o discutie chiar in CEx. I-am intrebat pe colegii mei daca se pune problema sa discutam si au zis ca nici vorba. Totusi, un presedinte al PSD nu poate sa reactioneze in felul acesta", potrivit duminica.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a admis insa ca este si responsabilitatea sa esecul acestui cabinet. "Categoric, da. Numai ca, nefiind sigur ca presedintele Iohannis numeste premier PSD tot un membru PSD, atunci mai ezit si eu", a adaugat Dragnea..

Interesant in evolutia lucrurilor Sorin Grindeanu a anuntat sambata 17 iunie, intr-o declaratie de presa-fulger la Guvern, ca a blocat impartirea de catre Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltarii si mana dreapta a lui Livu Dragnea, a banilor din Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) 2.

Acestea fiind zise, sa aruncam o privire asupra a ceea ce se intampla pe Twitter, acolo unde totusi chiar daca majoritatea romanilor nu este prezenta, comunicatorii importanti si cea mai mare parte a publicatiilor media sunt active.

analiza de sentiment pariu politic dragnea grindeanu
Asadar, din punct de vedere a autorilor un mic numar de autori sunt furiosi sau dezgustati de situatia creata de demiterea cabinetului Grindeanu si toata zbaterea PSD de a scapa cu fata curata din aceasta poveste izbucnita peste noapte.

Cei mai multi oscileaza intre teama, bucurie, tristete si surpriza.

twitter matrice emotionala grindeanu dragnea

Analizand retweet-urile observam ca predomina ca si sentiment general, starea de bucurie, urmata la mare distanta de surpriza si teama.

Asadar, majoritatea celor care au facut retwett-uri au un sentiment de bucurie imens. Bucurie pentru ce? Ei bine se pare ca toti au simtit o mare satisfactie ca in PSD se pot petrece astfel de razboaie fratricide.

sorin grindeanu liviu dragnea data mining sentiment
Trecand la autorii cei mai influenti (cu numarul cel mai mare de urmaritori) care au postat in legatura cu subiectul Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea, observam ca domina dezgustul, bucuria si surpriza.

Asta desigur e direct legat de faptul ca Digi 24, Hotnews si Revista 22 sunt trei mari organsime de presa cu un numar mult mai mare de urmaritori pe Twitter.

Concluzia noastra este ca indiferent de cum se va termina acest scandal politic, care nu face bine Romaniei mai ales in situatia geopolitica actuala, oamenii vor ramane cu imens sentiment de DEZGUST fata de clasa politica.

Lucru care poate fi exploatat pe viitor de cei pentru care "lumina calauzitoare" vine de la EST!!!