Pariuri Dragnea sau Sorin Grindeanu. Analiza de sentiment pe retelele de socializare.

Daca ar fi sa jucam la pariuri, care ar fi sansele lui Sorin Grindeanu in fata lui Liviu Dragnea? Ei bine, greu de spus atata cat nu se cunoasc vectorii de putere care stau in fata fiecaruia dintre acestia.

Nu mai are rost sa povestim "scandalul" din PSD, unde "limba de pantof" Sorin Dragnea s-a dovedit a fi un adevarat "Street fighter" (cum zice CTP), deci trecem direct la subiect.

Deputatul PSD de Timis Matei Suciu spune ca va vota alaturi motiunea care va fi depusa de social-democrati. Deci Grindeanu are un punct slab chiar la el in fief.

Acesta spune ca Sorin Grindeanu si Victor Ponta calca în picioare optiunea a 3.200.000 de români care au votat PSD si Programul de guvernare.

PSD Prahova a transmis, deasemena printr-un comunicat de presa, ca va sustine motiunea de cenzura impotriva premierului Sorin Grindeanu, pentru a "nu batjocori votul romanilor din decembrie", pentru ca lumea a votat partidul, nu uninominal.

Sa trecem acum la ceea ce se numeste analiza de sentiment. Folosind retelele de socializare se poate cuantifica intr-o oarecare masura gradul de simpatie sau antipatie fata de un subiect.

Iata cum stau lucrurile in cazul celor doi "buldogi" din PSD. Da, bine... Dragnea e un fost PDL-ist!

sorin grindeanu sanse de a castiga in fata lui dragnea
SORIN GRINDEANU polaritatea sentimentelor

sanse pariuri dragnea vs sorin grindeanu
Liviu Dragnea polaritatea sentimentelor

Ce vedem noi din cele doua grafice de mai sus. parerea neutra este dominanta, insa acest lucru este determinat de modul in care algoritmul nu poate detecta cu precizie starea pozitiva sau negativa.

Insa lucrul cek mai intresant este aspectul in care partea de sentiment pozitiv lipseste de la Liviu Dragnea.

Chiar daca Grindeanu este privit pe social media in mod negativ, insa fata de Dragnea are o parte si de sentimente pozitive, lucru de care seful PSD nu are parte.

Asadar, Dragnea este privit in mod negativ in totalitate, pe cand uimitorul Grindeanu are parte si de sentimente pozitive.

La fel de adevarat este ca social media nu poate influenta votul din Parlament. Cu sau fara aprecierea de pe aceste retele, un pariu Dragnea vs Grindeanu nu poate fi definitiv.

Asta pentru ca sigur, nimic nu este intamplator iar vectorii de forta din acest "razboi fraticid" sunt oculati cu bine stiinta.

Asadar, cine castiga din aceasta neprevazuta intamplare politica despre care unii spun ca nu este deloc (cum zic englezii) "random"?

PS: Cineva ne spune ca si gradul de negativitate este mai mare pentru Dragnea! Corect.
MAI POTI CITI