Se Interzice SPINNER-ul in SCOLI. Spinner-ul original vs Fidget Cube.

Isteria creata de SPINNER a perturbat activitatea didactica, drept pentru care aceste jucarii la moda au si fost interzise in unele scoli din Anglia, SUA si Franta.

Altii sunt, insa, de parere ca SPINNER-ele  ajuta copiii cu nevoi speciale si considera ca interzicerea acestor dispozitive in scoli a acestora este o idee foarte proasta si neinspirata.

Aceste tipuri de titirez numite "spinner" exista pe piata de cativa ani, insa popularitatea lor a "explodat" in aceasta primavara. Mai ales datorita promovarii lor intense pe retelele de socializare.

Spinner-ul a fost creat acum doua decenii de Catherine Hettinger din Florida, pentru a o distra pe fiica ei de sapte ani.

Hettinger nu si-a putut permite brevetul de inventie pentru jucaria devenita acum omniprezenta, asa incat nu primeste niciun banut din vanzari, dar declara relaxata ca este "multumita" sa vada popularitatea imensa la care a ajuns micuta jucarie a carei creeatoare este.
pareri spinner original vs cubul fidget

Ea a detinut brevetul timp de opt ani, dar l-a predat in 2005 pentru ca nu-si putea permite taxa de reinnoire de 400 de dolari.

Catherine Hettinger declara ca originea spinner-ului se afla intr-o "o vara oribila" la inceputul anilor 1990, cand suferea de miastenia gravis, o disfunctie neuromusculara caracterizata in special prin slabiciune si oboseala musculara si trebuia sa aiba grija si de fiica ei, Sara, acum in varsta de 30 de ani.

Referitor la utilitatea sau inutilitatea Spinner-ului iata parerea unui specialist.

"Oamenii, nu doar copiii, trebuie să se miște, să-și reducă stresul'', subliniază și Richard Gottlieb, de la firma de consultanță în jucării Global Toy Experts.

''Este nociv să se interzică spinner-ele'', a spus el, pentru că ''astăzi copiii sunt supuși la foarte mult stres''.

Si nu uitati ca in lume, concurenta in gasirea jucariei perfecte antistres este foarte mare. Micutul cub "Fidget Cube" este un exemplu. 




FIDGET SPINNER VS FIDGET CUBE

Asa ca fiti pregatiti, dupa invazia Spinnere-lor s-ar putea sa va pomeniti confruntati si cu ce a cuburilor Fidget.

Pentru ca nu este asa, ne-am stresat prea mult invartind pe degete o jucarie, acum trebuie sa ne relaxam apasand in toate modurile un micut cub.