Pareri Vaccin Antigripal pentru Gravide. Vaccinarea antigripala a femeilor gravide si OMS-ul.

Sa ne facem o parere despre vaccin-ul Antigripal pentru Gravide - vaccinarea antigripala a femeilor gravide si OMS-ul Vaccinarea in timpul sarcinii este un subiect sensibil, iar cand este vorba de vaccinarea antigripala probelema este si mai arzatoare.

Mai ales ca Organizatia Mondiala a Sanatatii a facut recomandarea ca femeile gravide sa faca vaccinul antigripal dupa ce a observat ca gravidele pot face forme severe de gripa sezoniera.

Pana acum nu era este recomandata vaccinarea antigripala a gravidelor decat dupa finele primului trimestru de sarcina.

Stiindu-se faptul ca gradul de afectare al vaccinarii asupra sarcinii incipiente depinde foarte mult de tipul de vaccin administrat.

Medicii ginecologii recunosc totusi ca la o gravida din 10 este recomandata vaccinarea, dar numai cu supraveghere atenta.
Pareri Vaccin Antigripal pentru Gravide

Virusologii spun in schimb ca femeile insarcinate pot face forme severe de gripa.

Aceasta controversa apare in contextul in care Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a recomandat ju de mult timp ca gravidele sa fie incluse in grupele de risc si sa fie imunizate.

Vaccinarea antigripala la gravide - beneficii

1. Previne avorturile spontane  din  primul trimestru, daca vaccinul gripal este administrat la inceputul sezonului

2. Daca sarcina este planificata in timpul sezonului de gripa, vaccinul ar putea fi administrat in cursul unei vizite inaintea conceptiei

3. O doza de vaccin antigripal protejeaza doua vieti intr-o perioada de vulnerabilitate

Recomandarea naste insa controverse in special din randul medicilor ginecologi.

In cazul femeilor gravide, vaccinul antigripal nu trebuie facut in primele 3 luni de sarcina deoarece poate afecta iremediabil fatul, acesta nascundu-se cu malformatii grave sau chiar mort.

Vaccinarea antigripala este recomandata femeilor gravide care in sezonul de gripa se afla in/peste saptamana a 14-a de sarcina.

Singurele vaccinuri antigripale care par sa nu aiba efecte adverse sunt cele cu tulpini inactivate, la care rata de imbolnavire dupa administrare este aproape nula.

Care este parerea dumneavoastra, este sau eficienta si benefica vaccinarea antigripala a gravidelor sau OMS-ul are alte interese ascunse atunci cand recomanda aceasta vaccinare in timpul sarcinii?
MAI POTI CITI