Chirtoaca arestat: Nasul fiicei Elenei Basescu retinut de Procurorii anti-coruptie. Biografie.

Mascatii l-au retinut in aceasta seara pe Dorin Chirtoaca, nasul fiicei Elenei Basescu si Primar al Chisinaului.

Primarul orasului Chisinaului, Dorin Chirtoaca, escortat de procurori si CNA, a parasit Primaria in jurul orei 20:00, potrivit deschide.md.

Chirtoaca a spus ca nu face niciun comentariu, in timp ce liberalii adunati pe coridoarele institutiei strigau mesaje de sustinere.

Altii au incercat sa blocheze microbuzul CNA in care a urcat primarul. Sustinatorii edilului moldovean au anuntat ca isi muta protestul la sediul CNA.

Aceasta operatiune are legatura cu "dosarul parcarilor cu plata", potrivit unor surse.
biografia dorin chirtoaca de la primar la arestat pentru abuz in serviciu

Fostul presedinte, Traian Basescu, a declarat intr-o interventie la televiziune ca nu stia nimic din ceea ce i se întâmpla lui Chirtoaca.

Chiar a si glumit pe seama faptului ca Dorin Chirtoaca a fost arestat.

"Nu stiu ce e la Chisinau. Probabil DNA a trecut Prutul. Asta e dorinta cetatenilor din Republica Moldova, DNA sa treaca Prutul", a spus Basescu la postul România TV.

Pe langa Chirtoaca, mascatii i-au saltat si pe Secretarul Consiliului municipal Chisinau si doi consilieri.

Acestia sunt vizati în dosare de corupere pasiva, trafic de influenta si depasirea atributiilor de serviciu. Este vorba despre Oleg Oniscenco, Valeriu Didencu si Ghenadie Dumanschi.

Dorin Chirtoaca, a fost nas de botez a fiicei lui Elena Basescu, Sofia, in noiembrie 2013, alaturi de medicii Monica si Catalin Cârstoiu.

Conform biografiei Dorin Chirtoaca s-a nascut pe 9 august 1978, în satul Colonita, municipiul Chisinau.

A urmat apoi cursurile liceului „Gheorghe Asachi” din Chisinau, pe care l-a absolvit în 1993. Apoi a urmat cursurile Liceului „C. Negruzzi” din Iasi, unde a obinut în 1997 diploma de bacalaureat.

În 2001 a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene (filiala a Universitatii Sorbona din Paris), obtinând diploma de licenta în Drept European (MAITRISE EN DROIT, Mention DROIT EUROPEEN) de la Universitatea Sorbona.

Pe data de 31 august 2015, de ziua limbii române Chirtoaca a cerut-o în casatorie pe jurnalista PRO TV Chisinau Anisoara Loghin, pe scena de sarbatoare din Piata Marii Adunari Nationale, primind un raspuns afirmativ.

Pe 20 mai 2016 cei doi au facut nunta. Cununia religioasa a avut loc la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla.

Pe 26 martie 2014, Presedintele Traian Basescu i-a acordat Ordinul National „Steaua României”, în grad de Ofiter.
MAI POTI CITI