Un GHETAR a EMIGRAT in CANADA de Pasti... cu sau fara viza.

Daca v-ati intrebat ce fac ghetarii de Paste ei bine aflati ca se duc in vizita in... Canada. 

Poate ca stiti ca Ambasada Canadei la Bucuresti a anuntat de curand ca, incepand cu data de 1 mai 2017, romanii care au avut viza de calatorie pentru Canada in ultimii 10 ani sau detin viza valabila pentru SUA vor putea calatori in Canada cu avionul avand nevoie doar de o autorizatie electronica.

Desigur acest lucru nu are nimic de a face cu aparitia inopinanta a unui impunator IceBerg langa un orasel din Canada.

Localitatea Ferryland, la o oră de la sud de St John's, pe coasta de est a Canadei, a devenit in weekend-ul 14- 16 aprilie 2017 un adevarat magnet pentru localnici și turistii care au filmat si pozat ca nebunii  aisbergul albastru gigant care a apărut în largul coastelor oraselului.

Orașul Ferryland ofera cea mai buna vedere asupra a ceea ce se numeste "Aleea de pe gheață". Asta deoarece primăvară pana in septembrie, icebergurile se desprind din zona Arctica și plutesc pana in largul coastei Newfoundland și Labrador.

poze cu ghetarul din orasul din canada

Peste 600 de fragmente de ghetar au ajuns deja în Atlanticul de Nord în acest an, în comparație cu un total de 687 pe parcursul întregului an 2016

Experții consideră că numarul mare din acest an se datoreaza atat vanturile mult mai puternice, precum și încălzirii globale.

Numeroase fotografii ale iceberg-ului au fost deja postate pe retetele de social media.

Intr-una dintre pozele cu ghetarul din Canada  un elicopter pare pur si simplu a fi parcat pe gheața iceberg-ului.

"Este cel mai mare ghetar pe care l-am văzut vreodată pe aici", a declarat un localnic.

imagini tari cu ghetari plutitori

Între timp, oraselul Ferryland se pregătește pentru mai mulți vizitatori - și de asemenea, si pentru mai multe iceberg-uri.

In acest moment se pare ca mai exista 6 ghetari de dimensiuni impresionate, care se afla în larg, si care ar putea să-și facă drum spre  Ferryland dacă vanturile cresc in intensitate.