Shiva Sutra "Trezirea Supremă": Conștiința superioară este realitatea tuturor lucrurilor.

Deoarece Siva Sutra a fost dezvăluită înțeleptului Vasugupta de către Lordul Siva, Siva Sutra este, considerată o revelație divină și ca atare este acceptată ca agama sastra.

De fapt, în revelarea monismului absolut central al filozofiei Saivismului din Kashmir, Siva Sutra este considerată a fi una dintre cele mai importante agame ale Saivismului Trika.

Sutrele sunt afirmații scurte care dezvăluie adevaruri ultime intr-un mod profund revelator.

Prima afirmatie din Shiva Sutra spune asa: Starea independenta a conștiinței supreme este realitatea tuturor lucrurilor.

În acest vers, cuvântul ATMA înseamnă "realitatea tuturor". Conștiința superioară, "caitanyam", este realitatea tuturor lucrurilor.

De ce? Deoarece CEL care nu a intrat în conștiință nu există deloc. Actul conștiinței este același în conștient și inconștient.
Shiva Sutra Constiinta superioara este realitatea tuturor lucrurilor.
Shiva Sutra explicata

Pentru cel care este conștient, actul conștiinței este acolo. Pentru cel care nu este conștient de actul conștiinței, realitatea ultima ramane ascunsa în fundal. Ea exista in mod independent.

Deci, ființa conștientă este ființa care îi face pe ceilalți conștienți.

Această ființă este independentă în toate cunoștințele și toate acțiunile. O astfel de realitate se numește Caitanya, ceea ce înseamnă "independență completă".

Toate cunoștințele și toate acțiunile sunt unite într-o singură conștiință - conștiința Atotcuprinzatoare a lui Dumnezeu.

Numai ParamaSiva posedă această conștiință totală independentă.

De la Pământ la Anasrita Siva, toate ființele depind de ființa conștientă, Siva.

Deși statul complet, independent, al lui Siva posedă multe aspecte divine - cum ar fi etern, toate pătrunzător, complet și total cunoscător - aceste divine aspectele nu sunt unice pentru Siva.

Ele puteau fi găsite și în alte ființe. Singurul aspect unic al Domnului Siva este independența completă: Svatantrya.

Starea independentă a conștiinței este sinele. Este sinele tuturor, pentru că orice există în lume este starea lui Siva. Deci, Siva se găsește peste tot.

Dacă toate ființele individuale sunt pline de conștiință, atunci unde este diferența în aceste ființe? Nu poate fi nici o diferență. Deci, toate ființele individuale sunt o ființă universală.

Să examinăm si teoria malas-urilori, teoria voalurile ignoranței.

Unde există această ignoranță? Cum putem spune că există ignoranță? Dacă ignoranța este îndepărtată de langa conștiința lui Dumnezeu, ea nu există deloc.

Deci, unde există? Dacă ignoranța este plină de conștiința independentă a statului de Dumnezeu, atunci nu este ignoranță, ci plinătatea conștiinței lui Dumnezeu.

Deci ignoranța nu poate fi găsită. Atunci ce rămâne? Ce a ramas? Există numai conștiința independentă a Dumnezeului suprem - aceasta este realitatea sinelui.

Condiția independentă a stării lui Dumnezeu se regăsește și în stările individuale ale corpului (Sarira), respirația (prana), intelectul (buddhi) și vid (Sunya).

În respirație, el este deasupra respirației. În intelect, el este super intelectul. În Vid este plinul. În nimic, el este totul.

Aceasta este realitatea universalului EU (Aham).

Realitatea supremă a conștiinței lui Sankara se află într-o permanenta stare de mișcare. Nu este fixata sau situata într-un singur loc. Este localizat pretutindeni.

Oriunde există spațiu, este acolo. Oriunde nu există spațiu, este acolo. Este în spațiu și dincolo de spatiu.