Semnificatii SECRETE ale Numerelor in numerologie. Dictionar de magie kabalistica.

Iata cele mai importante si secrete semnificatii kabalistice ale numerelor din numerologia adevarata a rabinilor israelieni.

Semnificatie numarul 1 - Aceasta este numarul Divinitatii, a Unitatii, indivizibila si absolut necesara.

Semnificatie numarul 2 - cifra doi este reponsabila pentru incetarea unitatii si aparitia antagonismului, pusa deci la originea raului. Totusi ea se afla si la originea binarului, care nu conduce neaparat la combinatii nefaste, daca se reuseste stabilirea unei armonii, capatand chiar conotatii pozitive.

Semnificatie numarul 3 - Trei este un numar sacru. Pana si lumea de dincolo este impartita in trei teritorii: Infernul, Purgatoriul, Paradisul; in stiintele oculte se considera ca omul are trei parti: corpul fizic, corpul mental, corpul astral. Este triunghiul cu cele trei puncte masonice. Si exemplele pot continua.

Semnificatie numarul 4 - fiind un multiplu al lui 2, el prezice conflicte. Totusi cifra patru este asociata cu cuaternarul, care se exprima in punctele cardinale, in existenta celor patru evanghelisti, patru temperamente (coleric, sangvinic, flegmatic si melancolic). Pentru kabalisti ea este asociata si cu crucea.
Dictionar de semnificatii SECRETE ale Numerelor in numerologie

Semnificatie numarul 5 - Cinci este considerata in general o cifra favorabila, care predispune in special la reusita in viata sentimentala.

In Kabala ea reprezinta numarul lui Iisus (cinci litere) dar si Pentagramul, stralucitoarea stea cu cinci colturi a gnosticilor.

Semnificatie numarul 6 - Ca dublu triunghi, hexagramul, cifra sase este, in ciuda credintelor populare care o asociaza cu Diavolul, o cifra buna, a libertatii si a muncii.

Semnificatie numarul 7 - Este la randul ei o cifra fatidica, poate chiar cea mai interesanta pentru mistici.

In general se considera ca daca ceri unor persoane sa se gandeasca la o cifra de la 1 la 10, cei mai multi vor alege cifra 7.

Insa trebuie sa insistati sa numeasca prima cifra care le vine in minte. Exista sapte pacate si sapte virtuti capitale.

Iisus a rostit sapte cuvinte pe cruce, a obtinut sapte paini, Dumnezeu s-a odihnit in a saptea zi, intre Paste si Rusalii sunt sapte saptamani.

Semnificatie numarul 8 - fiind dublu cuaternar, semnifica dureri, nereusite, doliu.

Semnificatie numarul 9 - este o cifra foarte buna, fiind recomandata in jocurile de noroc. In mod normal femeia poarta 9 luni copilul, exista 9 ceruri ale ingerilor, si in mitologie exista 9 muze.

Semnificatie numarul 10 - este considerat numarul perfect in Kabala si nu numai. Oare nu era nota 10 nota maxima pentru care munceam la scoala? Ea reprezinta decada, numita de obicei cu termenul evreiesc sephirot. Pr0nind de la aceasta, 100 reprezinta perfectiunea si 1000 perfectiunea absoluta, in calitate de cub al denarului.

Semnificatie numarul controversat 13, acesta nu primeste o semnificatie absoluta, deoarece chiar si experienta si istoria au dovedit ca pentru anumite persoane el este un numar blestemat, iar pentru altii dimpotriva, binefacator. Totusi se accepta faptul ca el nu anunta, in orice caz, ceva banal.
MAI POTI CITI