Preturi Tiroliana Canionul 7 Scari. Program de senzatii tari pentru adulti si copii.

Stiri bune pentru amatorii de drumeti si de ce nu de un pic de adrenalina. Tiroliana de la „Canionul 7 Scari”, din Masivul Piatra Mare, situat în Carpatii de Curbura, a fost redeschisa pentru turisti.

Cu o lungime totala de peste doi kilometri, tiroliana are 23 de trasee pentru adulti si copii: cel mai scurt are 47 de metri, iar cel mai lung 273.

Biletele la Tiroliana de la „Canionul 7 Scari” costa 50 de lei de persoana, pentru traseele lungi, si 20 de lei, pentru cele destinate copiilor.

PROGRAMUL de vizitare Canionul 7 Scari: zilnic între orele 10:00 si 18:00. 

Canionul Sapte Scari este un defileu sapat în calcar situat în masivul Piatra Mare. Lungimea canionului este de 160 de metri cu o diferenta de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 de metri.

Defileul este format din sapte trepte cu înaltimi între 2,5 si 15 metri, care îi dau numele si care se transforma în cascade când volumul de apa a pârâului Sapte Scari creste.
preturi program tiroliana sapte scari 2017

Traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scari, nefiind nevoie de echipament specializat.

Accesul principal se face dinspre localitatea Timisul de Sus si Dâmbul Morii, de pe Drumul National 1 (traseu banda galbena), în aproximativ o ora de mers.

Daca mijlocul de transport este trenul, se coboara la statia Timisul de Jos, se merge pana la cabana Dambul Morii, dupa care traseul marcat pâna la Canionul „Sapte Scari“.

Peisajul de la Sapte Scari este unul superb. Cascadele sunt extrem de spectaculoase, iar odata parcurse cele sapte trepte, turistii care au conditie fizica pot urca pe varful Piatra Mare. Drumul dureaza între doua si trei ore.

Turistii copii primesc la intrarea în canion echipament de protectie si siguranta format din hamuri si casti pentru a-i feri de eventuale accidentari.

Nu e de gluma cu masurile de siguranta, inaltimea la care se afla multe dintre plecari e semnificativa, Mare atentie la coborarile lungi, unde se prinde viteza!

Si nu uitati ca în Canionul 7 Scari umezeala este "stapana" la tot si toate.

Asadar, NU veniti fara încaltaminte cu aderenta buna si ceva impermeabil de pus peste tricou, în timpul verii pentru a va proteja de stropii aruncati de cascade.
MAI POTI CITI