Pareri Plantele de interior si Sanatatea. Flori si plante de apartament care purifica aerul.

Flori si plante de apartament: plantele de interior care sunt benefice pentru sanatate. Care sunt cele mai sanatoase plante de apartament, cele mai benefice flori de apartament?

LISTA  celor mai «sanatoase» flori de interior. conform specialistilor de la NASA

1. Anthuriumul
2. Dracena
3. Crassula
4. Iedera
5. Crizantema
6. Palmierul Doamnei
7. Filodendronul
8. Cactusul
9. Voalul miresei

Anthuriumul se îngrijeste usor si nu e doar o planta decorativa frumoasa. Ca si Palmierul Doamnei sau Azaleea, acesta este o planta de interior ce elimina amoniacul care se aduna în încaperi, mai ales în bucatarii.

Anthuriumul este o floare rara si exotica. Frumusetea florii de Anthurium consta in culoarea intensa si in stralucirea florii. Uneori aceasta stralucire este asociata cu sclipirea din ochii celor indragostiti.

pareri cele mai sanatoase plante de apartament
Sanatatea din ghiveciul cu flori de apartament
Despre dracena identifica si anihileaza toxinele din aer. Nascuta pe meleagurile africane si asiatice, dracena, aceasta floare exotica, al carei nume provine din grecescul drakaina, adica femeia dragon, este o planta deosebit de eleganta, cu frunzele mereu verzi, adunate ca un manunchi.

O planta cataratoare cu subspecii de toate culorile si formele, iedera de apartament este utila in special la curatarea aerului de substanta toxica formadelhida. Iedera de apartament are capacitatea de a purifica aerul din casa, având tot timpul anului frunze verzi.

Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului a încadrat formaldehida printre substantele cu potential cancerigen. Ea a fost asociata îndeosebi cu un risc mai mare de leucemie si de cancer nasofaringeal

Iedera de apartament are nevoie ca periodic sa-i fie curatate frunzele de praf pentru a putea respira în voie, un pic de efort care merita deoarece aerul filtrat de iedera de apartament este foarte benefic pentru casa.

Crassula, sau copacelul banului cum mai este numit, stimuleaza activitatea buna a creierului si mareste activitatea fizica a organimsului datorita faptului ca frunzele pline ale plantei contin uleiuri eterice cu reale virtuti terapeutice si poate fi eficienta în bolile virale, bacteriene si fungice.

S-a determinat ca atunci cand cineva se îmbolnaveste în casa, atunci si copacelul banului se vestejeste, aruncandu-si frunzele, iar atunci cand persoana se insatoseste, atunci si planta isi redobandeste puterea.

Palmierul Doamnei (Rhapis excelsa), poate reduce concentratia de amoniac din aer. Impreuna cu palmierul Areca in topul NASA , palmierul doamnei este o adevarata instalatie de purificare a aerului. O planta extrem de versatila care pote fi pastrata intr-un climat atat uscat dar si umed si rezista cu inversunare la cele mai multe tipuri de insecte de plante.

Clorofitum sau Voalul Miresei absoarbe fumul de tigara. Planta  Clorofitum este cunoscuta în rândul iubitorilor de flori de apartament sub numele de voalul miresei. În familiile în care exista fumatori împatimiti, o glastra cu voalul miresei absoarbe fumul care s-a împrastiat în toata casa.

Ca si planta de apartament, Voalul Miresei  este usor de îngrijit (prefera lumina si trebuie udata din doua-n doua zile în anotimpul cald). 
MAI POTI CITI