Cand cad FLORIILE in 2017. Mesaje FLORII. URARI Onomastice La Multi Ani de FLORII.

Floriile 2017 cad in data de 9 aprilie. Cu o saptamana inainte de data in care cade Pastele Ortodox 2017, 16 aprilie.

Daca tot stim data pe care se sarbatoresc Floriile in 2019, sa spunem si cateva cuvinte despre aceasta mare sarbatoare Ortodoxa.

Floriile se serbeaza cu o saptamana inainte de Paste si simbolizeaza Intrarea Domnului in Ierusalim , iar pentru toti credinciosii ortodocsi, incepand cu acesta data pana la Paste, incepe Saptamana Patimilor.

Floriile“ reprezinta termenul popular al sarbatorii, amintind de o veche serbare romana de la începutul primaverii – „Floralia“.

Dupa slujba de dimineata de la biserica, ramurile sfintite si binecuvântate de salcie sunt aduse acasa si se ating cu ele copiii, ca sa creasca mari si frumosi.

Sunt pastrate la icoane, la porti, la grinda casei, pe morminte sau puse într-un loc curat, fiind folosite în decursul anului în gospodarie.
nume care se sarbatoresc florii 2017 mesaje urari florii urari onomastice

Alteori, crengutele de salcie sfintite se planteaza undeva în gradina. Se spune ca ele vindeca animalele bolnave sau aduc o recolta mai bogata.

Cele puse la icoana de Florii se pastreaza tot anul si se folosesc ca leac împotriva relelor care ar putea lovi casa si familia.

De Florii, se obisnuieste a se sarbatori toti cei care poarta nume de floare. Exemple de nume care se sarbatoresc in Duminica Floriilor: Brandusa, Camelia, Codrina, Codrut, Codruta, Crina, Crizantema, Delia, Floarea, Florentin, Florentina, Florica, Florin, Florina, Garofita, Gherghina, Iris, Lacrimioara, Laur, Laura, Laurentiu, Margareta, Narcis, Narcisa, Panseluta, Romanita, Trandafira, Violeta, Viorel, Viorica, Zambila, Zambilica, etc.

Mesaje FLORII. URARI Onomastice La Multi Ani de FLORII.

1. Esti ca un trandafir crescut in inima mea…promit sa ma transform in apa, aer, lumina pentru tine. Tu promiti sa infloresti numai pentru mine?

2. Aceasta zi sa îti aduca atât de multe flori încat sa te pierzi printre ele si tot atâtea declaratii de dragoste! Tu esti singura mea floare de pe pamant!

3. Pentru ca esti minunata, toate florile din lume ureaza “la multi ani!” unei alte flori.

4. Sa-ti fie viata un buchet de flori intr-o gradina plina de realizari. La multi ani de ziua numelui!

5. Astazi, fiind o zi frumoasa si stiind ca-i ziua ta, In parfumul diminetii, tin a te felicita. La multi ani de ziua numelui!

6. Florii alese si zile senine, saptamana patimilor sa te tina in leagan de flori si lumina curata Dumnezeiasca…La multi ani!

7. Totul pe lume se schimba, doar florile se deschid în fiecare primavara; pentru ca esti minunata, toate florile din lume iti ureaza: La multi ani!
MAI POTI CITI