MESAJE La Multi Ani Sf. IRINA 5 mai. Nume derivate din IRINA.

Conform calendarului Ortodox in fiecare an, pe 5 mai, Biserica Ortodoxa o praznuieste pr Sfânta Mare Mucenita Irina. 

Singura fiica a lui Liciniu, rege în Cetatea Maghedon, Sf. Irina s-a nascut pagana, iar numele ei a fost la început Penelope.

Sfanta Irina a aflat despre Hristos de la Apelian si a primit botezul de la Sfantul Timotei, ucenicul cel iubit al Sfantului Apostol Pavel.

Trecerea Irinei la crestinism l-a înfuriat pe tatal ei, motiv pentru care a dorit sa o supuna la diferite torturi. În cele din urma, ea reuseste însa sa îl converteasca pe tatal ei la crestinism.

Semnificatia numelui IRINA vine din limba greaca unde inseamna pace, acest frumos nume amintindu-ne ca pacea este cel mai important lucru intre noi, oamenii, intre vecini, intre neamuri si popoare.
MESAJE Onomastice La Multi Ani Sf. IRINA 5 mai

Nume Derivate din IRINA: Irineu, Irinel, Arina, Irinuca, Irinuta, Irinela.

Mesaje onomastice de La Multi Ani Sf. Irina

Ingerii sa-ti calauzeasca pasii La multi ani, Irina! Ingerii sa-ti calauzeasca pasii iar Sfânta Mare Mucenica Irina sa-ti lumineze drumul in viata.

Zi sfânta De Sfanta Irina, zi sfanta, sa se rasfranga asupra ta toata bunatatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La multi ani!

Irina chiar daca ai nume de Sfanta stiu ca diseara o sa dai de baut si o sa ne primesti cu masa plina

Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristete, cand tot ce a fost greu ti se pare usor. Este ziua numelui tau. La Multi Ani, Irinel!

Azi e ziua ta, ziua numelui tau, un nume frumos si simplu. Sa fi cuminte si sa asculti de prietenii tai pentru ca noi iti dorim numai bine, fericire si sa ai parte de toata fericirea din lume.

Fie ca din aceasta zi Sfanta, în drumul lin al vietii tale sa rasara mereu câte-o raza de soare care sa-ti aduca fericire si bucurie. Multa sanatate si un sincer La multi ani Irinuca!

Îti doresc ca de ziua numelui tau sa ti se împlineasca toate dorintele, sa fii fericit, iubit, sa ai parte numai de raze de soare în viata si îti urez un sincer la multi ani Irineu!Comentariile sunt inchise