Biografia Sebastian Ghita. CV-ul fugarului arestat in Serbia. Cum arata acum Sebi Ghita.

Inainte de a vede in mare biografia lui Sebastian Ghita, va spunem in caz ca ati sarit peste aceasta stire, ca in aceasta dimineata breaking news-ul romanesc nu a fost mega bomba americanilor peste Afganistan si nici faptul ca NASA e sigura ca exista viata extraterestra pe langa Jupiter, ci faptul ca GHITA a fost arestat in SERBIA.

Problema cea mai mare este ca Sebastian Ghita a plecat din Romania cu acte false si culmea, direct de la o petrecere a SRI.

In spatiul public s-a vorbit mult despre faptul ca Ghita a avut sprijinul serviciilor secrete în aranjarea plecarii sale din Romania, iar asta nu-i poate lasa indiferenti pe oamenii din sistem care l-ar fi ajutat sa scape.

Sa speram ca Sebi Ghita va turna tot ce stie!!! Insa... cand va ajunge (daca!) Sebi Ghita in Romania nu se stie.

Aducerea in tara a lui Sebastian Ghita ar putea dura aproximativ o luna, in conditiile in care Romania NU are un acord de extradare cu Serbia.
poze biografice sebastian ghita arestat

Scurt CV Sebastian Ghita (nascut in data de 10.11.1978, Ploiesti, jud. Prahova)

Casatorit si avand un copil Sebastian Aurelian cunoscut sub porecla „Copilu'”, este un om de afaceri roman care detine grupul Asesoft si postul de televiziune RTV.

Sebastian Ghita este unul dintre cei mai tineri oameni de afaceri prezent in topurile celor mai bagati romani.

Este fondatorul si actionarul majoritar al Grupului Asesoft, cu 70% din actiuni. La Registrul Comertului, Sebastian Ghita apare actionar la 17 firme.

Ca om de afaceri, în trecut, Sebastian Ghita a finantat aproape toate partidele importante din România:  Partidul Social Democrat, Partidul Democrat Liberal, Partidul National Liberal si Partidul Conservator.

Sebastian Ghita a fost unul dintre principalii organizatori ai Congresului PSD unde Victor Ponta a fost ales presedintele social-democratilor.

In mai 2009, Sebastian Ghita a sponsorizat PDL-ul prin doua firme ale consortiului sau: Teamnet International (55.000 de lei) si Asesoft (80.000 de lei).

Devenit un personaj extrem influent în partid, prezenta lui Sebastian Ghita a generat animozitati între Victor Ponta si Crin Antonescu. La o sedinta USL din primavara lui 2013 s-a discutat despre excluderea din PNL, respectiv PSD a lui Sorin Rosca Stanescu si Sebastian Ghita.

Sebastian Ghita este finantatorul echipei de baschet CSU Asesoft Ploiesti, campioana a României în mai multi ani. „Pasiunea pentru baschet este un foarte veche. Asta e, sunt un om previzibil“, declara acesta intr-un interviu in  anul 2011.

Din informatiile disponibile averea dobandita în perioada 1997 - 2012 de Ghita este impresionanta.

Colectia de ceasuri, bijuterii si obiecte de arta valoreaza 17 milioane de euro. Sebastian Ghita a trecut in declaratia sa de avere ceasuri de 900.000 de euro, bijuterii de 3,1 milioane de euro si obiecte de arta de 13 milioane de euro,

Cea mai mare parte a averii sale a fost obtinuta prin grupul Asesoft, dar si din servicii de distributie, productie, servicii, vinificatie – Sebastian Ghita detine Podgoriile Tohani  - si afaceri imobiliare.

Cea mai importanta tranzactie din ultimii ani a lui Sebi Ghita a fost vanzarea magazinului de IT, Emag, pentru suma de 100 de milioane de euro catre fondul de investitii Naspers.

UPDATE: Sebi Ghita a fost prins,in noaptea de joi spre vineri, dupa o actiune tactica deosebit de laborioasa a agentilor plecati pe urmele lui.

Colaboratorii lui Ghita din Serbia i-ar fi transmis acestuia ca este cautat de Polirie la Belgrad, dar ca, in urma cu aproximativ doua saptamani, cautarile s-ar fi oprit brusc.

Practic, a fost o strategie de atragere a lui Sebi Ghita pe teritoriul Serbiei, ceea ce s-a si intamplat. Se pare ca Sebastian Ghita a intrat in Serbia abia in urma cu doua zile.