WIKI FILMUL LINISTE al regizorului MARTIN SCORSESE o munca de peste 15 ani la scenariu si un proiect inceput cu 28 de ani in urma

Cine nu a auzit de regizorul MARTIN SCORSESE cel care ne-a incantat de-a lungul anilor cu filmele sale minunate.

Avem o veste buna pentru cei care sunt admiratorii filmelor regizate de MARELE MARTIN SCORSESE.

Regizorul  SCORSESE are bucuria de a ne prezenta ultimul sau film. De ce bucurie ?

Cum sa nu fii incantat cand vezi ca  un proiect inceput cu 28 de ani in urma a vazut lumina zilei? E uluitor sa fii in stare sa muncesti 28 de ani la un proiect.

Filmul se numeste "SILENCE " aka "TACERE". Cine doreste sa il vada trebuie sa stie ca acesta are o durata de trei ore.

Si e plin de scene greu de urmarit. Profunde , emotionante, impresionante. Iar distributia este una extraordinara. Regizorul a reusit sa ii reuneasca pe cativa din actorii cu care a mai colaborat.

Acestei distributii i se adauga si o pleiada de actori japonezi. Cu totii au realizat un lucru minunat si filmul este pe masura muncii lor.

UN FILM ULUITOR care are efecte asupra ta, iubitorule de filme serioase.

impresii rezumat  FILMUL LINISTE al regizorului MARTIN SCORSESE

E cazul sa va spun ca multi nu vor fi in stare sa vada filmul pana la capat din cauza acestor scene pline de violenta cu morti groaznice si mult sange.

Cine a vazut filmul a spus ca la final pleci acasa cu o mie si una de intrebari.  FILMUL ne invata o lectie.

Cine are urechi de auzit si ochi de vazut sa  caute sa vada filmul. Pentru ca  scoate la suprafata sentimentele umane, De la frica, oroare, durere, bucurie, incredere si speranta.

Ori ai tendinta sa respingi filmul ori ai nerabdarea si curiozitatea de a vedea ce se intampla pana la sfarsit. Este un film care ascunde o istorie intreaga.

In fapt filmul lui SCORSESE a plecat de la o intamplare petrecuta in urma cu 28 de ani. In 1988 regizorul SCORSESE  era plecat la NEW YORK.

Ce facea acolo? Fusese invitat la o vizionare a unui film o vizionare pentru persoane importante la care publicul nu avea acces.

Ce se intampla acolo? Lumea buna din bransa regizori si scenaristi aveau sa participe la vizionarea speciala a filmului "ULTIMA ISPITA A LUI ISUS."

Cu acesta ocazie regizorul SCORSESE avea sa il intalneasca pentru prima oara pe  arhiepiscopul PAUL MOORE. Acesta la randul lui  i-a daruit regizorului un exemplar al romanului TACERE.

SCORSESE i-a multumit si a plecat acasa unde s-a si apucat sa citeasca romanul primit in dar.
Extrem de impresinonat de acest roman SCORSESE l-a parcurs cu frenezie si in cateva zile avea sa si termine romanul de citit.

Romanul "TACERE" a fost publicat intaia data in anul 1966 si a primit elogii dar a stranit si o serie de controverse.

Atunci cand o editura din ANGLIA a publicat acest roman s-au intensificat criticile si controversele.

Regizorul SCORSESE avea sa descopere cu stranie uimire ca romanul TACERE vorbea despre acelasi subiect care il interesa si pe el intr-o mare masura. Romanul vorbeste despre problemele crestinismului.

De cand se stie SCORSESE a declarat ca problema crestinismului este una cu care se confrunta de multa vreme.

Iata ce spunea el: " In aceasta perioada a vietii mele ma gandesc incontinuu la credinta si indoiala, slabiciune si conditia umana. Acestea sunt  temele pe care scriitorul japonez SHUSAKU ENDO cel care a  scris romanul TACERE le trateaza intr-un mod direct."

SCORSESE si-a dorit imediat sa faca un film dupa romanul japonezului ENDO.  Si-a dat seama ca romanul era foarte stufos si ca va trebui sa se apuce el insusi sa scrie o adpatare dupa roman ca sa pota face filmul.

Si aceasta nu era singura problema. Trebuia sa gaseasca banii necesari pentru finantarea filmului.

Romanul "TACERE" scoate la iveala  cea mai arzatoare dilema a  religiei si spiritualitatii. Care este aceasta dilema ?

Dilema sta in  TACEREA LUI DUMNEZEU IN FATA DURERILOR OAMENILOR.

Si atunci ce sa credem despre rolul pe care l-a jucat IUDA? Oare  ce asteapta DUMNEZEU de la IUDA?

Dar noi oamenii avem asteptari in 2017 de la IUDA? Acestea sunt  probleme pe care le trateaza japonezul ENDO in romanul sau TACEREA.

ENDO  trateaza in mod direct totul intr-un mod care unora li se va parea prea salbatic si crud. Oare IUDA a avut intrebari dupa moartea lui ISUS?

Impresionat de roman , MARTIN SCORSESE a inceput sa studieze si sa citeasca numeroase alte carti care vorbeau despre problemele expuse de japonez in romanul sau.

Si asa cum isi promisese s-a apucat sa scrie o adaptare a romanului TACERE asta pentru a putea sa faca filmul pe care si-l dorea atta de mult.

Asadar regizorul SCORSESE a inceput sa munceasca la filmul "TACERE" inca din anul 1988 de la acea intalnire la NEW YORK cu arhiepiscopul MOORE cel care avea sa ii faca cadou un exemplar al romanului TACERE scrisa de japonezul ENDO.

Si-a dat seama ca este o munca titanica si a inceput sa caute un colaborator pentru a scrie adaptarea romanului. Colaboratorul regizorului SCORSESE se numeste JAY COOKS.

Stiti cat a durat lucrul la scenariul filmului TACERE? Exact 15 ani!

Despre ce este romanul TACERE? "TACERE" este povestea unui om care invata in cel mai dureror mod cu putinta ca iubirea lui DUMNEZEU actioneaza pe cai mult mai misterioase decat stie el.

Ca DUMNEZEU ofera oamenilor mult mai multa libertate decat ne dam noi sema si ca el DUMNEZEU e mereu prezent chiar si atunci cand tace.|

Pe masura ce scria scenariul filmului SCORSESE era nemultumit de rezultat. Si era suparata pentru ca nu gasea bani sa finanteze proiectul lui de suflet.

Incet incet SCORSESE si JAY COOKS lucrau la temele si personajele  ce vor parea in scenariu si mai apoi in film.

Cate ceva despre actorii care apar in filmul "TACERE".

In distributie apar: ANDREW GARFIELD pe care l-am vazut in " OMUL PAIANJEN"  , "FARA ARME IN LINIA INTAi".

ADAM DRIVER pe el l-am vazut in "STAR WARS: TREZIREA FORTEI, " PATTERSON".

LIAM NEESON. A jucat in " TEROARE IN PARIS", "LISTA LUI SCHINDLER".

Dintre actorii japonezi ii enumeram pe "  TANABON ASANO, ISSEI OGATA, YOSUKE KUBOQUZO, SHIN YA TSUKAMOTO, YASHI OIDA, NANA KENETSU.

Dupa 15 ani regizorul MARTIN SCORSESE si JAY COOKS au finalizat scenariul  asa cum isi doreau.Trailer oficial FILMUL LINISTE al regizorului MARTIN SCORSESE

Au reusit sa surprinda esenta romanului "TACERE". Iar voi dragilor sunteti invitati la lectura.

Poate veti dori sa citi mai intai romanul istoric |TACERE" al japonezului ENDO. Si mai apoi sa urmariti filmul regizat de MARTIN SCORSESE numit la fel ca si cartea tot "TACERE".

Aveti grija sa aveti disponibilitatea sufleteasca potrivita atunci cand va decideti sa urmariti filmul  de trei ore "TACERE".

Probabil ca pe SCORSESE nu il intereseaza spusele criticilor care spun ca acest film nu este unul dintre cele mai mari regizate de  marele scenarist si regizor.

MARTIN SCORSESE este un om fericit. Si-a vazut visul cu ochii. Dupa 28 de ani proiectul lui de suflet a vazut lumina zilei.

Vorbim de filmul "TACERE". Un proiect la care a lucrat cam de la sfarsitul anilor 80. Iar pentru scrierea scenariului filmului s-a pregatit 15 ani.

Cum sa nu il admiri pe MARELE MARTIN SCORSESE? ULUITOR! IMPRESIONANT!

La fel ca si filmul sau "TACERE".
MAI POTI CITI