Pareri Balena Albastra: un joc online cu reguli diabolice. Fake News sau Experiment malefic.

Ati auzit de balena albastra? Nu? Ei bine balena albastra este (sau a fost?) un joc online creat de o minte criminala care a paraut in Rusia, acolo unde a facut peste o suta de victime, extinzandu-se apoi foarte rapid si în alte tari, printre care si Republica Moldova.

Am spus ca balena albastra a FOST un joc deoarece pe 15 noiembrie 2016, a fost arestat presupusul sau inventator, Fillipp ”Vulpoiul” Budeikin.

Dupa arestarea administratorului celebrului grup #F57, pare sa se fi produs o brusc o adevarata isterie în masa.

Mii de tineri braveaza pe diverse retele de socializare postand hashtagurile ”Balenei Albastre” sau îl posteaza chiar sperând sa fie contactati de cei pe care ii venereaza ca fiind ”administratorii” jocului.

O analiza serioasa indica ca tiparele observate in alte tari a indicat ca acest joc nu este promovat doar pe retele de socializare, ci si pe forumuri private sau diferite canale mai "dark" pe tot intinsul web-ului.
balena albastra jocul online cu reguli desprinse din minte unui psihopat

Si in Romania acest "joc" complet diabolic a produs primele victime dovedite. 5 elevi ai Scolii gimnaziale "Veronica Micle" din Iasi, cu vârste cuprinse intre 12 si 13 ani, au ajuns la spital, vineri, 17 martie 2017, dupa ce in timpul pauzei au decis sa se joace un joc periculos (care pare a fi derivat din regulile balenie albastre), tinandu-si respiratia.

Asdar cu ce ne confruntam de fapt cand pomenim de BALENA ALBASTRA?

Cu un joc creat de o minte criminala, de un Fake News promovat din diverse ratiuni (dat fiind dat faptul ca presupusul sau creator ar fi fost arestat) sa cu un EXPERIMENT PSIHOLOGIC la nivel mondial care urmareste in prima faza sa observe cum pot fi controlati tinerii si dusi pana la limita mortii autoprovocate?

Jocul si pericolul asociat jocului balena albastra lui sunt intrinsec legate de o anumita categorie de varsta, de adolescenti, mai precis. Cei care 'mananca pe paine' socializarea online.

De ce FAKE NEWS? Ei bine intrigati de aparitia brusca a numeroase articole in presa britanica, editorii website-ului Snopes au incercat sa verifice alegatia potrivit careia 130 de tineri din Rusia s-au sinucis din cauza jocului. Verdicul? "Unproven".

Mai mult chiar, editorii de la Radio Europa Libera au incercat sa realizeze o investigatie sub acoperire, dara fara rezultat, arata publicatia canadiana "Globe an Mail".

De ce EXPERIMENT psihologic malefic? Cineva sau ceva incearca sa vada cat de mult se poate folosi social media pentru a controla un minte (tanara in cazul nostru) pentru a face actiuni care contravin regulilor sociale si instinctului de conservare. Cineva sau Ceva aduna date (multe date) despre comportamentul jucatorilor iar pe baza lor poate sa conceapa secenarii viitoare cu mult mai ingrozitoare.

Si mai interesant este ca exista un film din 2016, NERVE, al carui subiect este un licean care intra intr-un joc on-line de tip "adevar sau provocare", in care fiecare actiune începe sa ii fie manipulata de catre o comunitate anonima de watchers (privitori).

In acest moment nimeni insa NU poate emite o PARERE cu adevarat sustinuta de PROBE despre jocul online numit BALENA ALBASTRA.

Cine sa fie adevaratii watchers (privitori)?
MAI POTI CITI