Biografia Dragos Paval de la Dedeman la 1 MILIARD de euro.

Biografia de succes a lui Dragos Paval a inceput exact ca a multor angajati romani, dar în cazul sau finalul este unul extrem de fericit. Si asta conform spuselor sale, pentru ca nu a avut sefi care sa-l aprecieze.

Wiki demn de atentie a lui Dragos Paval romanul care a avut curajul sa se lupte de la egal la egal cu gigantii internationali ca Brico Depot, Leroy Merlin, Praktiker, Hornbach etc.

Omul de afaceri Dragos Paval si-a fondat propria firma, iar în 20 de ani a reusit sa o transforme într-un model de business pe piata din Romania. Este desigur vorba despre deja celebrul brand de bricolaj Dedeman.

Dragos Paval este unul dintre cei mai apreciati reprezentanti ai mediului privat de business, fiind, cel mai admirat manager din mediul privat de afaceri.

Povestea succesului lui Dragos Paval a inceput brusc si a implicat un tânar angajat nervos si un sef obtuz: în 1993,

Dragos Paval a cerut o marire de salariu. O merita. In plus, banii nu-i ajungeau nici macar pentru biletele de tren pâna la Iasi, unde locuia prietena lui si viitoarea sotie.
Biografie Dragos Paval patronul Dedeman
Patronul Dedeman un CV de succes

Nu a primit marirea. Atunci, pe loc, a decis ca poate lucra pentru el însusi si castiga mai mult pe cont propriu decat ca angajat pentru altul.

Paval este antreprenorul care a dezvoltat cel mai important retailer roman si liderul pietei locale de bricolaj, operând o retea de 44 de magazine cu suprafete cuprinse între 7.500 si 18.000 mp si circa 8.500 de angajati.

Anul trecut, Dedeman si-a sporit afacerile cu 28%, ajungând la 980 de milioane de euro. Pentru anul în curs, retailerul dezvoltat de fratii Dragos si Adrian Paval si-a bugetat o cifra de afaceri de 1,01 miliarde de euro.

„Tot ce am construit am facut împreuna“, spune Dragos Paval referindu-se la fratele sau, Adrian Paval, care s-a implicat în 1993 în afacere. „Suntem firi complementare si ne potrivim ca o manusa unul cu celalalt.

Ne întelegem bine, avem reguli clare pe care le-am stabilit, nu au existat situatii în care sa avem certuri, sa ne amenintam, chiar daca am avut si discutii aprinse“, declara Dragos Paval.

Planul sau este sa duca reteaua la 50 de magazine Dedeman si spune ca este probabil sa mai adauge câteva, de dimensiuni mai mici, în orasele care au potential.

De-a lungul timpului, Dragos Paval si fratele sau Adrian au mai fost tentati sa înceapa – cu toate ca nu ajunsesesera la maturitate – sa investeasca în alte zone.

Insa au decis decis ca nu e momentul si nu au facut-o.

Concentrarea pe un singur business si pe multiplicarea modelului au fost importante. Nu pe a multiplica firmele. Ci investitia într-un model de afacere care poate fi multiplicat.

Paval spune ca a facut ceva, a vazut ca functioneaza, l-a perfectionat si îl multiplica cu succes.
MAI POTI CITI