TRADITII Romanesti DRAGOBETE 24 februarie. Felicitari de dragoste, cadouri simbolice.

Obiceiuri si Traditii de Dragobete. Fiul Babei Dochia, Dragobetele este echivalentul Sfantului Valentin si simbolizeaza sarbatoarea dragostei in traditiile romanesti.

Sarbatorit pe 24 februarie sau 1 martie, Dragobetele este un obicei romanesc care marcheaza inceputul primaverii.

In mediul rural, Dragobetele se sarbatorea prin logodne simbolice si prin jocuri de iubire. In mediul urban aceste traditii sunt inexistente, Dragobetele fiind umbrit de Valentine’s Day (Ziua Indragostitilor), o sarbatoare de imprumut occidental.

Traditiile si obiceiurile romanesti de Dragobete definesc aceasta zi ca o sarbatoare a bunei dispozitii si a iubirii in grai romanesc!

Putini sunt cei care cunosc cu adevarat traditiile romanesti sau obiceiurile romanesti pastrate din generatie in generatie pentru sarbatoarea de Dragobete.
traditii dragobete 24 februarie 2017 saruta fete

Putini sunt si cei care mai sunt interesati de ritualurile acestei sarbarbatori de cand sarbatoarea occidentala de acceasi natura, Sfantul Valentin a dobandit statut mioritic.

Traditii romanesti de Dragobete Exista, insa, anumite zone rurale care cred in obiceiurile romanesti si in simbolul sarbatorii de Dragobete.

Astfel, sarbatoarea dragostei sau ziua indragostitilor la romani era vazuta ca fiind una de bun augur, deoarece se credea ca aduce gospodarilor un an mai imbelsugat, liniste, noroc in dragoste si prosperitate.

Modul de a sarbatori Dragobetele este diferit de la o regiune a tarii la alta: petreceri in aer liber, dansuri, jocuri, discutii in jurul focului, saruturi, logodne simbolice etc.

Exista si obiceiul ca fetele mari sa stranga si sa pastreze cu grija apa cu proprietati magice din zapada netopita sau de pe florile de fragi.

Un alt obicei este zburatoritul cand fetele tinere coborau in fuga spre sat, fiind urmarite de flacaii indragostiti.

Despre toti cei care nu doreau sa sarbatoreasca de Dragobete, se spunea ca vor ramane singuri tot restul anului.

Felicitari de dragoste, cadouri simbolice, flori, mesaje de iubire pentru sarbatoarea de Dragobete!

Daca va numarati printre cei care pastreaza traditiile romanesti referitoare la sarbatoarea de Dragobete sau daca doriti sa oferiti un cadou persoanei iubite, piata romaneasca si site-urile online va pun la dispoziti o gama ampla de felicitari de dragoste oricare ar fi preferintele dumneavoastra.

Fie ca doriti sa adresati celui drag un mesaj haios de iubire, fie ca sunteti in cautarea unor mijloace de inspiratie pentru o declaratie de dragoste in adevaratul sens al cuvantului, felicitarile de dragoste romanesti va ajuta sa va suprindeti in mod placut partenerii de viata.

Exista, de asemenea, felicitari de dragoste de Dragobete ce pot fi personalizate sau animate, oferindu-va astfel sansa de a oferi partenerului sau partenerei un cadou unic.
MAI POTI CITI