Mucegai in sifonier? Spune stop mucegai oriunde, pe pereti, pe tavan sau mucegai in baie!

Mucegai in sifonier? Spune stop mucegai oriunde, pe pereti, pe tava sau mucegai in baie Mucegaiul a devenit o problema din ce in ce mai serioasa.

Mai ales de cand sistemele de ferestre termoizolante au ajuns o tamplarie obligatorie, iar sistemele de ventilatie ale caselor, apartamentelor noastre sunt prost proiectate sau chiar inexistente.

Daca mucegaiul de pe pereti sau tavan este vizibil, si exista diverse metode mai mult sau mai putin eficiente de a spune stop mucegaiului, mucegaiul din sifonier este un fenomen neplacut care se dezvolta si se manifesta in tacere.

Iar intr-o zi te trezesti cum ca hainele tale sunt pline de pete de mucegai.

Si incepi sa iti storci neuronii pentru a gasi cea mai buna solutie sa scoti mucegaiul de pe ele fara a apela la foarfeca.
sfaturi scapa de mucegai in sifonier si pereti

Multi si-au pus termopan la toate geamurile si balcoane  iar apoi au inceput sa se planga ca nu mai pot locui la ei in casa.

Au constant umezeala peste tot, nu mai vorbim de geamuri ude sau pereti, dar le-au mucegait de nenumarate ori hainele in sifonier.

Sfaturi aerisire corecta  pentru a nu face mucegai de la termopane


Umiditatea incaperilor creste continuu, prin cea eliberata constant de oameni, precum si prin gatit, aburul de la baie etc.

Daca nu exista o regularitate a aerisirii sau exista o aerisire incorecta, în mod sigur se va dezvolta condensul sau mucegaiul, ceea ce cauzeaza serioase probleme de sanatate.
  • Aerisirea încrucisata  Ferestrele si usile dintr-o camera sunt deschise complet. Este indicata a se realiza de 3 – 4 ori/zi în perioada lunilor de iarna.
  • Aerisirea soc - Ferestrele dintr-o camera sunt deschise complet. Aerisirea soc este recomandata sa se efectueze de 3 – 4 ori/zi în perioada lunilor de iarna.
  • Aerisirea constanta - Pierderile de caldura inutila prin deschiderea oscilanta a ferestrei, racindu-se foarte mult încaperea.
Niciodata sa nu închideti complet caldura pe perioada în care nu sunteti în încapere. Racirea constanta si reîncalzirea sunt mult mai scumpe decât mentinerea unei temperaturi medie mai joasa.

Verificati umiditatea utilizând un higrometru. Nivelul umiditatii din casa nu are voie sa depaseasca 65%. Valorile umiditatii sub 35% sunt de asemenea daunatoare sanatatii.

Tineti usile dintre camere închise, deoarece caldura este diferita în acestea.

Niciodata nu aerisiti dintr-o camera într-alta, întotdeauna se va aerisi cu aer curat din afara.

Cand se formeaza o cantitate mare de vapori de apa (de exemplu la gatit), se aeriseste imediat cu aer din exterior, având grija ca aburul sa nu patrunda în celelalte încaperi.

În cazul în care e necesar a se usca rufele în interiorul camerei, se va aerisi mai des.

Mentineti o distanta de aproximativ 5 cm între peretele încaperii si mobilierul din camere, pentru a nu se forma pe pereti mucegai.

Aerisiti camera utilizând unul din tipurile enumerate mai sus.

Pe final... intrebarea la care va invitam sa raspundeti este: cum scapam de mucegai. Si de ce nu cum scoatem petele de mucegai de pe haine?
MAI POTI CITI