FARSE si pacaleli celebre de 1 aprilie. Glume celebre de 1 aprilie Ziua Pasarilor.

1 APRILIE ZIUA PASARILOR - 1 APRILIE ZIUA PACALELII

Da nu e pacaleala. 1 aprilie este ziua  pasarilor. Ziua Pasarilor, sarbatorita în 1 Aprilie, este o traditie româneasca ce dateaza din perioada interbelica.

In Romania, aceasta sarbatoare isi are originea in perioada dintre cele doua razboaie mondiale, ziua pasarilor fiind sarbatorita mai ales in scoli, dar a fost treptat abandonata in anii 1945-1950. 

Ziua Pasarilor a fost “reinaugurata” din 1993. Evenimentele organizate cu ocazia celebrarii Zilei Pasarilor, 1 aprilie, ofera tuturor posibilitatea sa se alature membrilor si voluntarilor Societatii Ornitologice Romane.

Dar de la Ziua Pasarilor se ne intoarcem la Ziua Pacalelii, 1 aprilie, si sa vedem un scurt wiki despre aceasta zi a farselor. Istoricul zilei de 1 Aprilie ar fi pacalela lui NOE.
Glume celebre de 1 aprilie Ziua Pasarilor

Ziua de 1 aprilie este legata de Noe, care se pare ca si-a trimis porumbelul sa caute in mod gresit pamant uscat dupa ce inundatia a inceput sa se retraga de pe uscat pe 1 aprilie.

Alta explicatie a acestei traditii de 1 aprilie este urmatoarea: în anul 1564 regele Carol al IX-lea al Frantei ar fi mutat serbarea Anului Nou de pe data de 1 aprilie pe data de 1 ianuarie.

Dar dupa cum spunea Mark Twain, “ziua de 1 aprilie este ziua in care ne amintim ce suntem in celelalte 364 de zile ale anului

Top farse si pacaleli de 1 aprilie 

1. Turnul Eiffel va fi dezmembrat. Le Parisien se tine de sotii in 1986 si anunta ca celebrul Turn Eiffel este pe cale de a fi dezmembrat. Stirea i-a socat pe francezi, care nu doreau sa-si vada un simbol national prapadindu-se

2. În 1992, radioul public american a anuntat ca Richard Nixon va candida la presedintie cu un nou slogan: "Nu am facut nimic rau si nu o sa fac nici data viitoare". Nixon era chiar imitat la radio si spunea acest lucru într-un spot publicitar.

3. Zanele exista! În ultimele zile din martie 1997, internetul a fost inundat de pozele unei zane pe care un trecator a descoperit-o când se afla la plimbare în zona Derbyshire din Marea Britanie.