Noua MAZDA CX-5 se vinde din 2017 oficial si in Romania. Scurt review si pret.

Inmatricularile de automobile noi Mazda in Romania au crescut cu 47% in primele 11 luni din 2016, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 1.438 unitati, Mazda fiind una dintre putinele marci de volum ale carei vanzari au crescut spectaculos in acest an.

Inmatricularile de autoturisme noi au crescut cu 20,2% in luna noiembrie, iar pentru masinile rulate avansul a fost de 12,9%.

Atat piata masinilor noi, cat si piata masinilor la mana a doua provenite din alte tari, se pregatesc sa incheie anul 2016 cu o crestere de circa 20%, revenirea surprinzatoare fiind a vanzarilor de automobile noi.

Stirea este ca Mazda a avut un an 2016 marcat de lansarea versiunilor imbunatatite ale modelelor Mazda6 si Mazda3, care au fost actualizate ca si tehnologie, iar in debutul anului 2017 va aduce in tara modelul Mazda MX-5 RF (in februarie-martie) si, in aceeasi perioada, o noua identitate vizuala pentru toti dealerii din Romania. 

MAZDA CX-5 Vedeta SUV-urilor in 2017
Iar din vara lui 2017, va incepe si comercializarea noii Mazda CX-5 al carui pret de vanzare il vom afla in curand. 

Pentru a anticipa un pic, Mazda CX-5, SUV, G165 cu transmisie manuala în 6-trepte (4x2) si dotari standard are in acest moment pretul de 21.790 €, asadar este posibil ca in jurul acestei sume sa putem regasi pretul noii Mazda CX-5.

Modelul Mazda CX-5 îsi continua evolutia ca cel mai bun crossover SUV de dimensiuni compacte. 

Noile componente de design elegante „KODO – Sufletul miscarii” sporesc aspectul si senzatia de calitate. 

Liniile unice ale caroseriei CX-5 pot fi acum admirate si în noile culori Argintiu Sonic si Gri Titanium Flash, acestea completand gama de noua culori disponibile.

Prin limbajul de design KODO, pare ca esti în miscare chiar si cand masina stationeaza.  Prin limbajul de design KODO, pare ca esti în miscare chiar si când masina stationeaza. 

Exteriorul Mazda CX-5 este conceput conform filosofiei de design „KODO – Sufletul miscarii“, inspirata la rândul sau de miscarile line ale felinelor precum ghepardul. 

Motoarele SKYACTIV, conform normele Euro 6, ofera o experienta de condus intensa si eficienta, precum si o paleta mai larga de optiuni. 

Mazda CX-5 este acum disponibila în Europa cu motorul pe benzina SKYACTIV-G de 2,5 litri, cu o putere de 192 CP. 

Acesta i se alatura motorului diesel SKYACTIV-D cu turbocompresor dublu care elimina întârzierea la acceleratie, tipica motoarelor turbo.

Farurile adaptive cu LED ale Mazda CX-5 controleaza în mod automat directia, înaltimea si raza de acoperire a fasciculului luminos pentru a îmbunatati vizibilitatea si a-i usura soferului deplasarea pe timp de noapte. 

Daca sistemul HBC detecteaza un vehicul în fata, va decupla unul dintre LED-urile de faza lunga pentru a nu-l orbi pe soferul vehiculului respectiv, în vreme ce restul LED-urilor vor lumina în continuare drumul.

Alta noutate a producatorului japonez Mazda in Romania este faptul ca acesta a demarat din 2016 imbuntatirea retelei de dealeri, iar undeva in primul trimestru din 2017 toata reteaua nationala de showroom-uri a marcii va fi la noi standarde de expunere. 

Masinile Mazda vor fi mai bine puse in evidenta in showroom, iar discutiile cu clientii si potentialii clienti se vor putea purta intr-o zona ceva mai retrasa, izolat de celelalte persoane din showroom (personal sau alti clienti).