Constantin Stroe a murit. Biografia fostului DIRECTOR de la DACIA.

A murit fostul Director de la DACIA. Constantin Stroe, fost director al Automobile Dacia si presedinte al asociatiei industriei de componente auto din Romania a decedat sambata 17 decembrie 2016, la varsta de 74 de ani.

Biografie. Constantin Stroe s-a nascut pe 24 martie 1942 la Hulubesti, Dambovita.

Dupa ce a absolvit Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea Tehnologia Constructiilor de Masini, in anul 1967,  s-a angajat ca inginer la uzina Mecanica Teleajan.

Un an mai tarziu Constantin Stroe se alatura proaspat infiintatei Intreprinderi de Autoturisme Pitesti, unde a fost pe rand, inginer, sef Sectie si inginer Sef Fabrica. In anul 1982 devenea director Tehnic al Centralei Industriale de Autoturisme Pitesti, iar in 1989 a preluat responsabilitatile de director al Intreprinderii de Autoturisme Timisoara.
biografie-moarte-constantin-stroe-dacia

Timp de 12 ani, din februarie 1990 pana in septembrie 2002, Constantin Stroe a condus destinele marcii argesene, din pozitia de director general al Automobile Dacia.

In paralel, a reprezentat industria romaneasca de profil, ca presedinte, apoi director general al ACAROM, membru in Consiliul Director al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA) si membru in comitetul Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Constantin Stroe a fost vice-presedinte al Consiliilor de Administratie Automobile Dacia si Renault Technologie Roumanie.

In anii 2000 si 2010 Constantin Stroe a fost decorat de catre statul roman cu Ordinul National - Serviciul Credincios in grad de Cavaler

In 2004 Constantin Stroe a fost decorat de catre statul francez cu distinctia: Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare.

Intreaga activitate a fostului director de la Dacia i-a fost recunoscuta la nivel national prin numeroase premii: Managerul Anului, Excelenta in Afaceri, acordate de Academia Romana, precum si de publicatii financiare sau de management.

Mai putin stiu ca inginerul Constantin Stroe a fost autor al unor importante carti de specialitate: Constructia si exploatarea dispozitivelor, editura Tehnica, Bucuresti, 1982; Elemente de proiectare a dispozitivelor, editura Tehnica, Bucuresti, 1985; Proiectarea dispozitivelor pentru masini-unelte, editura  Tehnica, Bucuresti, 1995; Managementul Intreprinderii, Teorie si Aplicatii, editura Universitatii Pitesti, 2002; a publicat 23 de lucrari la diferite Sesiuni Nationale de Comunicari Stiintifice.

Moartea brusca a lui Constantin Stroe reprezinta o mare pierdere pentru industria auto din Romania.
MAI POTI CITI