Sfantul Andrei VRAJI de dragoste din Moldova. Farmece si descantece pentru aflarea ursitului.

Sa ne facem o parere despre ce VRAJI de dragoste, farmece si descantece se folosesc in Moldova pentru aflarea URSITULUI in noaptea de Sf. Andrei.

In noaptea de ajun de Sf. Andrei fetele si baietii necasatoriti fac vraji pentru a-si ghici ursitul sau ursita.

Sarbatoarea Sfantului Andrei îmbina deopotriva obiceiuri pagane cat si crestine. Multe dintre obiceiurile de Sf. Andrei sunt descrise în legende.

In noaptea Sfîntului Andrei erau practicate diverse ritualuri menite sa protejeze oamenii, animalele si gospodariile. Tot de Sfantul Andrei se zice, era timpul benefic sa se comunice cu spiritele de dincolo.

cele mai tari VRAJI de dragoste Sfantul Andrei din Moldova cu efect imediat
In ajunul Sf. Andrei, strigoii isi parasesc în somn corpul si ies din casa pe usa sau pe horn. Se rostogolesc de trei ori pentru a se intrupa într-un animal (lup, caine, pisica, porc, berbec, gaina, broasca), apoi încaleca pe melite, butoaie, cozi de matura si merg la locuri necurate (intre hotare, raspantii de drumuri, poieni din paduri) unde se întâlnesc cu strigoii morti.

Acolo redevin oameni si se bat cu limbile de melita pana cand iese învingator unul din ei, care le va fi conducator un an de zile.

VRAJI de DRAGOSTE de Sf. Andrei din Moldova

Noaptea Sf. Andrei este una dintre cele mai importante din an, pentru vraji si farmece. Cele mai multe ritualuri si descantece sunt dedicate atragerii iubirii si gasirii ursitului sau ursitei.

De pilda, prin ascunderea sub perna a unui fir de busuioc sfintit, se crede ca se obtine în vis imaginea „ursitului“.

Tot in noaptea Sfîntului Andrei, fetele masoara noua cescute cu apa pline, si le toarna intr-o strachina, care se pune sub icoana. A doua zi, în zori, se masoara din nou, cu aceeasi cescuta, apa din strachina.

Daca va mai ramane pe fundul strachinii apa, fie si cateva picaturi, atunci vor avea noroc; dimpotriva, daca ultima cescuta va ramîne neumpluta cum trebuie, atunci nu vor avea noroc si nu se vor marita.

În noaptea de Sf. Andrei, ca sa-si viziteze ursitul, fetele îsi pune sub cap 41 de boabe de grau si daca viseaza ca-i ia cineva graul, se va marita.

In alte parti se foloseste metoda „facutului cu ulcica”: singura in fata sobei, fata intoarce un vas nou de lut pe fundul caruia lasa sa arda 3 carbuni. Rostind un descantec ea roteste usor vasul si atrage atentia celui iubit.

Un alt obicei pentru a ghici viitorul consta in a privi un pahar cu apa neinceputa in care arunca o verigheta sfintita de preot in mijlocul caruia apare chipul ursitului.

Tot pentru aflarea viitorului o fata dezbracata se aseaza intre doua oglinzi cu o lumanare in fiecare mana si priveste intens in oglida din fata. Se spune ca in oglinda din spate i se reflecta scene din viitor si imaginea viitorului sot.

Cand iti visezi ursitul, Mesaje de la multi ani Sf Andrei, rugaciune pentru aflarea ursitului, ursitul in oglinda sf andrei, ursitul in vis in moldova, 
MAI POTI CITI