SAMPONUL de CAI eficient si la oameni. Spaniolii sunt de parere ca e bun si pentru uz uman.

Cu siguranta la prima vedere veti fi de parere ca samponul de cai folosit pentru a ne spala pe cap este o tampenie. 

Insa, lucrurile "au luat-o" putin razna odata cu moda lansata de vedete ca Jennifer Aniston, Sarah Jessica Parker ori Kim Kardashian.

De exemplu in Spania a aparut o varianta de sampon pentru cai aprobata pentru uz uman, si care este vanduta cu mare succes in toate supermarketurile.

Din noiembrie 2012, în Spania, samponul pentru cai „Champu de caballo”, care era comercializat doar în farmaciile si cabinetele veterinare a ajuns sa se vanda la liber in mai toate marile magazine.

Desigur, cu totii suntem curiosi sa aflam care este compozitia sampoanelor de cai, ce ingrediente contin aceste incat toate femeile care le-au folosit sau declarat extrem de multumite.
pareri forum sampon de cai pentru uz uman

Din compozitia sampoanelor pentru cai nu lipsesc ingrediente precum lauriletersulfatul de sodiu, cocoamidopropil-betain si cocodiethanolamidul  care au proprietati antiseptice, dizolvand si emulsifiind simultan murdaria în apa.

Desigur aceasta proprietate este excelenta pentru spalarea parului lucios al cabalinelor, dar care la oameni poate afecta echilibrul lipidic al scalpului si al parului.

Firele de par din coama si coada calului contin în proportie de 85% cheratina, urmata de apa si melanina, aceleasi substante care stau la baza structurii parului uman insa cine decide sa utilizeze samponul pentru cai ar fi bine sa-l mai dilueze pentru a nu se trezi cu o "inflatie" de matreata.

Dupa cum spuneam mai sus, Spania este una din primele tari care au permis vanzarea in supermarket-uri a unei variante de sampon de cai adaptat si pentru uz uman.

Potrivit ziarului spaniol „Corriere della Sera”, samponul de cai „Champu de caballo” a devenit rapid un succes pe rafturile din magazinele de cosmetice, iar mirosul banilor a impus realizarea unei variante de uz uman.

Ziarul „El Mundo” numeste fenomenul „Febra samponului pentru cai”, iar veterinarii spanioli sustin ca biotina, un element esential din compozitia samponului, si care ajuta la intarirea si degresarea coamei cailor, pare a fi acel ingredient minune care genereaza efectul de par frumos si lucios si le multumeste pe femeile care îl utilizeaza.

Chiar daca spaniolii sunt parere ca „Champu de caballo” face minuni trebuie sa tineti minte ca in Romania nu este permisa folosirea samponului de cai la oameni!
MAI POTI CITI