Biografia Anca Vlad, patroana farmaciilor Catena si Cea mai bogată femeie din Romania in TOP 300.

TOP 300 Capital a desemnat-o in acest an pe Anca Vlad (varsta 59 de ani) ca fiind cea mai bogata femeie din Romania. Conform topului realizat de revista economica, patroana farmaciilor Catena ar avea in 2016 o avere de 240 - 250 milioane de euro, in timp ce in anul 2015 aceeasi revista o credita pe Anca Vlad cu  o avere estimata la 165 - 170 milioane de euro.

Asadar cine este Anca Vlad, care este biografia patroanei lantului de farmacii Catena. Conform CV-ului Anca Ionescu (pe numele de fata) a absolvit liceul „C.A. Rosetti” din Bucuresti – cu predare in limba engleza apoi in 1976, Anca Vlad a fost admisa la Academia de Studii Economice – sectia Relatii Economice Internationale.

Si NU... Anca Vlad nu este nici fiica, nici nora generalului Iulian Vlad. Tatal este un simplu inginer geofizician.

In anul 1980, datorita rezultatelor obtinute pe parcursul anilor si la examenul de diploma, Anca Vlad primeste o repartitie in Bucuresti, la o companie din industria lemnului – actualul Silvarom.
Biografia Anca Vlad patroana farmaciilor Catena

I s-a oferit oportunitatea de a lucra în Anglia inca din 1987. Pe atunci se numea Anca Ionescu si era cunoscuta si ca traducator de poezie în limba engleza, inclusiv poezii de Mihai Eminescu.

In 1987, s-a ivit o oportunitate pentru a lucra la Camera de Comert a Romaniei, ca director de tara pentru o mare companie straina – SmithKline Beecham Pharmaceuticals, din Anglia. A utilizat aceasta sansa care a pus-o pe orbita marketingului international.

Anca Vlad Ionescu se casatoreste pe 25 decembrie 1989 cu Adrian, fiul unui inginer minier. Cei doi, acum divortati, au doi copii minunati pe nume Alexandru si Catrinel.

O data cu aparitia Decretului 54, prima lege care permitea, dupa Revolutia din '89, infiintarea unei firme private, Anca Vlad decide sa paraseasca jobul de la stat si sa inceapa o aventura in sectorul privat.

Anca Vlad si-a infiintat mai intai un birou de marketing care avea ca obiect de activitate prestarea serviciilor de consultanta.

Apoi s-a hotarat sa infiinteze o societate comerciala care sa faca distributie de produse farmaceutice atat umane, cat si veterinare, dar si de produse cosmetice.

Asa a aparut pe piata compania Fildas Trading S.R.L. Anca Vlad a inceput cu o cifra de afaceri de 1,5 milioane de dolari, in 1991; pe atunci erau doar sapte angajati.

Dupa aproape zece ani, Anca Vlad a luat hotararea sa extinda businessul si în zona de retail farmaceutic prin înfiintarea farmaciilor Catena.

Reteaua de farcamii Catena a depasit pragul de 550 de unitati, astfel ca si numarul angajatilor a crescut de la un an la altul.

In 2015 cifra de afaceri consolidata a tuturor companiilor la care Anca Vlad este actionar majoritar (Fildas Trading, Farmaceutica Argesfarm, Medical Services United, Ideamed si alte societati farmaceutice) a ajuns la 787 milioane de euro, în crestere cu 10% fata de 2014.

Un business solid, cum se poate observa si din rezultatele obtinute an de an de grupul Fildas, ce poate fi incadrat la categoria succes.

Anca Vlad este foarte prezenta in viata sociala si culturala romaneasca.

In ceea ce priveste sustinerea unor proiecte, Anca Vlad apreciaza efortul echipelor de la Salvati Copiii, Light into Europe, Ovidiu.ro, Hospice Casa Sperantei si Fundatia Renasterea.

Patroana farmaciilor Catena a fost rasplatita cu doua premii pentru mecenat: al revistei VIP si al revistei Actualitatea Muzicala. Este presedinte de onoare al Asociatiei Femeilor Creatoare din Romania.

Pasiunea pentru arta a Ancai Vlad s-a materializat intr-o colectie impresionanta de arta, ce include icoane din secolul al XVII-lea si peste 100 de tablouri pictate de maestri precum Th. Pallady, N. Grigorescu, S. Balasa, St. Luchian, Gh. Petrascu, N. Tonitza, C. Piliuta sau Th. Aman.

Nu putem incheia aceasta scurta biografie Anca Vladfara  a sublinia ca Revista Forbes a mentionat-o in mai multe randuri,  printre primele cele mai influente femei din Romania.

Ne mandrim cu astfel de femei cu romance ambitioase si sensibile! ANCA VLAD este un exemplu pentru celelalte femei!

Tags: Biografia Anca Vlad, mastrelle flora plus catena, promotii farmaciile catena, Wiki patroana farmaciilor Catena
MAI POTI CITI