Aparatul pentru plata cu Cardul OBLIGATORIU pentru magazinele mici de cartier.

LEGEA 209/2016 scade de la 100.000 de euro la 10.000 de euro pragul cifrei de afaceri anuale de la care comerciantii vor fi obligati sa accepte plata cu cardurile de debit si de credit va face ca, de la 1 ianuarie 2017, si multe magazine de cartier sa fie obligate astfel sa isi instaleze POS-uri (point of sale - punct de vanzare).

Asadar este simplu. Ai cifra de afaceri de 10.000 de euro pe an, trebuie sa iti instalezi aparat pentru plata cu cardul.

Magazinele cu cifra de afaceri de peste 10.000 de euro pe an, urmeaza sa fie obligate sa accepte si plata cu cardul de la 1 ianuarie 2017 si vor putea primi in folosinta gratuita aparatele POS necesare, insa vor plati banciilor comisioane.

Acum vine de la sine intrebarea de bun simt: cum isi procura un comerciant care are un magazin mic de cartier un aparat pentru plata cu cardul???
comision pos pentru comercianti instructiuni obligatorii

Ei bine, pentru a putea intra in posesia unui dispozitiv POS comerciantii trebuie sa contacteze orice sucursala a bancii si sa incheie un contract de acceptare la plata cu cardul.

De asemenea, comerciantul trebuie sa fie client al bancii, respectiv sa aiba cel putin un cont curent, dupa care sa solicite bancii incheierea unui contract de acceptare la plata a cardurilor.

O data contractul aprobat de banca, micul patron de magazin de cartier poate solicita acesteia instalarea de terminale EPOS si acces la sistemele necesare tranzactionarii, in punctele de lucru, magazinele etc in care doreste acest lucru.

Banca va realiza setarile necesare in sistemele proprii, va instala aparatele pentru plata cu cardul in locatiile comerciantului si va instrui personalul acestuia.

Pentru micile magazine nu exista costuri de administrare lunara, ci doar un comision pe tranzactie care variaza in functie de pachetul ales, respectiv un comision perceput in cazul in care comerciantul nu realizeaza pe acel aparat pentru plata cu cardul rulaje care sa depaseasca pragul lunar minim de tranzactionare

De asemenea, magazinele vor avea posibilitatea sa le puna clientilor la dispozitie un serviciu prin care acestia sa-si poata retrage sume cash de pana la 200 de lei de pe card (ca de la bancomat).

Acest avans se evidentiaza distinct pe bonul fiscal iar magazinul primeste un comision de pana la 1% din valoarea banilor retrasi prin aceasta metoda.

Si DA, unde este lege nu este tocmeala. In cazul in care mici comercianti nu se vor conform noilor prevederi, risca amenzi de la 5.000 lei la 7.500 lei.

Aparat pos instructiuni, card de cumparaturi si calatorii de la Banca Transilvania, comision pos pentru comercianti, ikea login magazin online, iubite vedete batute si impresari lacomi., 
MAI POTI CITI