Batalia pentru MOSUL primul razboi LIVE pe FaceBook. E clar, ne-am tacanit!

O lume nebuna? Sau aceasta este evolutia implacabila a societatii umane. Oamenii sunt tot mai interconectati gratie tehnologiilor moderne, accesul la informatie este tot mai rapid, aproape instant prin unele parti.

Asa ca daca am avut Reality Show-uri care mai de care mai idioate, iata ca a venit vremea sa avem parte de Primul razboi transmis LIVE pe Facebook. 

Cei de la Agentia de stiri Rudaw (Rudaw English is a private online newspaper published by the Rudaw Media Company in Erbil, the capital of the autonomous Kurdistan Region of Iraq) transmit LIVE pe pagina lor de Facebook imagini din ceea ce presa internationala numeste Batalia pentru Mosul.

Mosul este al doilea oras ca marime din Irak si se afla sub controlul gruparii Stat Islamic din iunie 2014. 
batalia pentru mosul live pe facebook

Orasul Mosul este ultima reduta importanta a gruparii jihadiste, iar pierderea acestuia ar însemna, practic, eliminarea ISIS din Irak.

La Mosul a proclamat liderul IS Abu Bakr al-Baghdadi “califatul” ce includea teritorii extinse din Irak si Siria si tot Mosul a fost folosit ca punct strategic in dezvoltarea organizationala a Statului Islamic pe parcursul ultimilor doi ani: ca nod de transport intre Siria si Irak, ca punct de acces la zacamintele de petrol din nordul tarii si la conductele de petrol din regiune.

Tot la Mosul, Statul Islamic a avut acces la resurse majore in urma retragerii fortelor de securitate irakiene, in 2014, inclusiv aproximativ 500 milioane de dolari depozitati la banca centrala a orasului si multe echipamente militare.

In actiunile declansate luni 17 octombrie 2016 sunt implicati 30.000 de membri ai fortelor federale irakiene — armata, politie, brigazi antiterorism.

Revenind la "oile noastre electrice" este BINE sau este RAU faptul ca am ajuns sa ne uitam LIVE la Razboaie de pe telefoanele noastre? Sa transformam un Razboi intr-un show NORMAL de televiziune???