Vine Black Friday 2016. Black Friday 2016 are loc in ziua de 18 Noiembrie 2016


Romanii au tinut mereu sa fie mai originali. Daca in America Black Friday 2016 are loc in data de vineri 25 noiembrie, la noi in tare marile magazine vor organiza reducerile de Black Friday in ziua de 18 noiembrie.

Adica, noi suntem mai smecheri decat inventatorii Vinerii Negre si devansam ziua marilor reduceri cu o saptamana.

Black Friday 2016 va avea loc în Romania în ziua de 18 Noiembrie 2016 (si mai mult ca sigur si weekendul ce urmează acestei Vineri).

Insa unele magazine vor alege să ofere reduceri şi în perioada 25-27 Noiembrie 2016, iar altele vor oferi diverse promoţii în intervalul 18-27 noimebrie 2016.

Dar care este wiki-ul Black Friday. Ei bine, „Black Friday” a aparut în anii '60, desemnand ziua de debut a cumparaturilor pentru celebrarea sarbatorilor de iarna.
cand are loc black friday 2016 emag flanco altex pcgarage

Adjectivul „black” (negru) se refera la magazine, care treceau în aceasta perioada de la „rosu” la „negru”, în organizarea contabila, efectuata manual. In acest proces, contabilii marcau cu cerneala rosie pierderile pe care le aveau magazinele, iar cu negru profiturile înregistrate.

De ce vineri si nu sambata sau luni? In Statele Unite, ziua de Thanksgiving (o zi de sarbatoare a toamnei, ce are loc dupa strangerea recoltelor ca si multe alte zile de sarbatoare in intreaga lume) este celebrata in ultima zi de joi din luna noiembrie.

Ziua de vineri care urma zilei de Thanksgiving era zi libera (nelucratoare), iar lucratorii aveau acces la credite cu dobanzi mici, iar in plus retailerii aplicau reduceri de pret.

Dupa Valentine's Day sau Halloween, romanii au împrumutat de la americani si Black Friday, ziua care deschide  sezonul cumparaturilor pentru sarbatorile de iarna.

Asadar stati cu ochii bine deschisi pe ofertele de Black Friday 2016 si... cu bani in buzunar sau pe card, dupa preferinta!

Pentru a profita de toate PROMOTIILE eMAG, intrati aici.

Comentarii