Pareri Centrale cu Condensare. Cateva opinii despre centralele in condensatie din cartile tehnice.


Fara a face in nici-un fel reclama, vom incerca sa ne facem o parere despre centralele termice cu condesare fie ca acestea sunt centrale cu condesare Immergas, Ariston, Ferroli, Bosch sau oricare marca de centrala in condensatie vanduta in Romania.

O atenta privire in cartile tehnice care insotesc aceste centrale termice cu condesare de la Immergas, Ariston, etc ne va face cu siguranta o parare solida despre avantajele si modul de functionare a unei centrale termice in condesatie.

Condensarea este procesul prin care vaporii sunt transformati în lichid. Care este legatura intre fenomenomenul de condesare si centralele termice cu condensare si cum se ajunge la un randament extrem de ridicat?

In urma arderii unui combustibil, in gazele de ardere produse exista o anumita cantitate de apa aflata in stare de vapori.
pareri centrale apartament cu condensare forum cititori

Practic, centralele cu condensare coboara temperatura gazelor de ardere la punctul de roua, iar apa din sistem primeste o cantitate suplimentara de caldura echivalenta caldurii latente de condensare a vaporilor de apa din gazele de ardere (care reprezinta aproximativ 11% din energia produsa prin arderea combustibilului).

Randamentul ridicat care poate ajunge si pâna la 109,6% este rezultatul combinatiei dintre puterea specifica a oricarui tip de combustibil cu puterea rezultata prin condensarea vaporilor de apa si este posibil datorita tehnologiei speciale de constructie a schimbatorului de caldura care permite vaporilor sa cedeze energie agentului termic.

Centralele cu condensare folosesc o cantitate suplimentara de caldura echivalenta caldurii latente de condensare a vaporilor de apa din gazele de ardere.

In felul acesta centralele termice in condesatie consuma cu pana la 30% mai putin gaz decat centralele termice standard si au un randament mult mai ridicat.

Sunt special concepute pentru a fi conectate la o gama larga de accesorii optionale destinate termoreglarii ambientale, sunt silentioase si garanteaza emisii poluante deosebit de reduse.

Centralele cu condensare sunt special concepute pentru a fi racordate la accesorii optionale destinate termoreglarii ambientale, printre care comanda la distanta si sondele pentru exterior care asigura confort ambiental maxim si diminuarea consumului.

Comanda permite programarea temperaturii pe doua niveluri (confort si redus) si poate asigura functia de programator al functionarii zilnice în regim de ACC.

Centralele cu condesare Ariston, Bosch, Ferroli etc pot fi conectate si cu alte dispozitive de termoreglare: cronotermostate programabile saptamânal; kit-uri de racordare la captatoare solare; kit de recirculare ACC si dozator de polifosfati; kit-ul special de sporire a protectiei anti-înghet de la -5°C pâna la -15°C etc.

Preturile centralelor termice cu condesare sunt in general mai mari decat a celor standard. Insa randamentul mai mare si consumul de gaz mai mic sunt principale avantaje care justifica un ban in plus.

Exemple de preturi centrale in condesare:
  • Centrala termica murala in condensare Immergas Victrix Exa 24/28 1 ErP, Gaz, Tiraj fortat, 24 kW, Doua schimbatoare de caldura, Display digital - 2800 lei
  • Centrala termica condensatie Buderus tip Logamax Plus GB 012k - 25kw v2 erp
  • 2.790,00 ron
  • Centrala termica murala in condensare Ariston Cares Premium 24 EU, Gaz, Tiraj fortat, 24 kW, Doua schimbatoare de caldura, Display digital 2800 lei
Comentarii