Moartea lui Sebastian Papaiani indoliaza lumea artistica. Scurta Biografie.

Sebastian Papaiani a murit astazi 27 septembrie . În luna mai 2017, Sebastian Papaiani a suferit un atac cerebral. Iar de atunci, maestrul, în varsta de 80 de ani, s-a luptat pentru viata. Insa sortii au vrut ca el sa mai ramana printre noi.

Sotia actorului, Marcela Papaiani, l-a vegheat zi si noapte din clipa în care a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti si la apoi la clinica din Balotesti unde fusese transferat pentru recuperare.

In tot acest timp, apropiatii maestrului au încercat sa afle care este starea lui. Cei care nu s-au putut deplasa la spital, au încercat sa îl sune.


biografia wiki sebastian papaiani

Scurta biografie personala Sebastian Papaiani

Actor român de etnie greaca dupa tata, Papaiani s-a nascut pe 25 august 1936 în Pitesti.

Sebastian Papiana fost casatorit cu actrita sibiana Eugenia Giurgiu Papaiani cu care are un fiu Sebastian (Basti ) dar, când acesta avea 5 ani actorul a lasat familia si scena Teatrului “ Radu Stanca” din Sibiu pentru a juca alaturi de mari actori ai teatrelor bucurestene.

Cand fiul sau împlinea 10 ani a castigat custodia acestuia dar anii petrecuti departe unul de celalalt si-au spus cuvântul, cei doi nu s-au înteles, baiatul a fugit în 1973/1974 la mama sa la Oradea, s-au revazut în 1987 cand fiul era în armata si apoi în 2000 cand Basti i-a comunicat tatalui ca mama sa a muritt, relatiile ramânând în continuare reci ( se pare ca si fiul are acelasi destin = fiul sau "Sebastian Papaiani al treilea “ traieste alaturi de mama sa în Germania, are peste 20 de ani si nu-si accepta tatal).

Inultima perioada a vietii Sebastian Papaiani a locuit impreuna cu sotia sa Marcela la Gruiu într-o casa cu gradina, plina de pomi, flori si animale domestice, cumparata în 2006, dupa ce fusese încântat de proprietatea prietenului sau de pe o strada vecina, regretatul actor Stefan Iordache.

Memorabile sunt rolurile sale din seria „B.D.” (plutonier Capsuna), „Asta-seara dansam în familie” (Alecu), “Pacala” (în rolul principal), „Toate pânzele sus!” (Ieremia). A jucat si în telenovelele „Lacrimi de iubire” (2005) si „Daria, iubirea mea” (2006).
MAI POTI CITI