IOAN GYURI PASCU a murit. Biografia unui artist care spunea ca "sufera de odihna cronica".

Conform surselor, moartea lui IOAN GYURI PASCU (in varsta de 55 de ani) s-a produs în urma unui stop cardiorespirator iresuscitabil. 

Ioan Gyuri Pascu a murit acasa, în jurul orei 5,00 dimineata. Manevrele de resuscitare au durat aproximativ o ora.

Probleme de sanatate ale lui Gyuri Pascu erau cunoscute de mai mult timp. Ioan Gyuri Pascu declara intr-un interviu in 2011 ca si-a schimbat modul de viata în urma accidentului cerebral pe care il suferise  cu un an in urma, si ca a inceput sa se odihneasca mai mult, a redus tigarile si cafeaua, si ca bea doar apa cu lamaie si ia medicamente.

Insa se pare ca toate acestea nu l-au ajutat prea mult. Doua echipaje SMURD s-au deplasat in aceasta dimineata la locuinta artistului. "A fost vorba despre un stop cardiorespirator iresuscitabil", a declarat pentru Agerpres coordonatorul SMURD Bucuresti, medicul Bogdan Oprita.

Iata si cateva fragmente din biografia lui Ioan Gyuri Pascu
ioan-gyuri-pascu-biografie-wiki

Ioan Gyuri Pascu s-a nascut in data de 31 august 1961, în Agnita, judetul Sibiu. In copilarie Gyuri a studiat pianul si chitara, muzicuta si tobele, a cântat în corul scolii, era pasionat de handbal si imita cu succes vocile unor cântareti.

A învatat la Liceul Agro-Industrial din Agnita si în 1977 juca în spectacole de teatru la casa de cultura din oras.

In anul 1978 Gyuri Pascu canta cu trupa Trandafirii Negri a cantaretei Elena Cârstea la Medias melodii din repertoriul Deep Purple si Uriah Heep.Colaborarea a durat pâna în 1980 si, cu banii strânsi, si-a cumparat prima chitara. În 1979 cânta prima piesa compusa de el numita Melancolie.

În 1987 Gyuri Pascu a devenit membru în grupul "Divertis", alaturi de care a incantat publicul timp de peste 20 de ani, participând la multe spectacole live, emisiuni de radio si televiziune. În 1992 a format trupa "Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers", cu care participa la festivaluri internationale de jazz si blues, precum si la festivaluri de rock.

Un loc aparte in biografia lui Ioan Gyuri Pascu il ocupa anul 2007. Acesta este anul cand a renuntat la colaborarea cu Divertis.

Gyuri a jucat apoi teatru, rolul lui Rica Venturiano din piesa O noapte furtunoasa de I.L. Caragiale, în Take, Ianke si Cadîr, dupa Victor Ion Popa.

La sfarsitul anului 2010, Gyuri Pascu a suferit un accident vascular si s-a recuperat la Spitalul Universitar din Bucuresti.

Presa a speculat ca problemele de sanatate ale artistului au fost cauzate de stresul care a urmat divortului, desi Pascu a mentionat ca aceasta a fost una amiabila.

Ulterior a renuntat la alcool. si desi recunoastea ca este bine sa ai activitate si sa muncesti, este mai important sa pastrezi un echilibru.

"Daca în noiembrie (2010 n.r.)  sufeream de oboseala cronica, acum în ianuarie sufar de odihna cronica. Eu am avut parte de multa munca, stres, suparari, tigari multe, culcat târziu, foarte, foarte multe trasee în tara", declara Gyuri intr-un interviu.

Insa se pare ca oboseala cronica a fost mult mai puternica decat dorinta de echiliburu si odihna, astfel incat in aceasta zi inima lui Gyuri Pascu a incetat sa mai bata.

O pierdere pentru teatrul si comedia romaneasca. Si desigur o si mai mare pierdere pentru cei dragi si apropiati.
MAI POTI CITI